Nieuws

Kongolo dacht aan tijdelijke overstap naar Fc Utrecht

on

Terence Kongolo (20) dacht een jaar geleden aan een tijdelijke overstap naar FC Utrecht. De jonge Feyenoord-verdediger kreeg echter zijn kans van Ronald Koeman en greep die aan.

Kongolo was er een jaar geleden zeker van: hij ging naar FC Utrecht. Volgens Voetbal International stapte hij het kantoor van Feyenoord-tainer Ronald Koeman binnen voor een kort gesprek. Hij zou naar Utrecht. “Ik had het al helemaal besloten”, vertelt Kongolo aan het weekblad. “Thuis was iedereen het ermee eens en ook mijn zaakwaarnemers vonden het een goed idee.”

“Dus ik zei: Trainer, ik ga naar FC Utrecht. Maar Koeman, een echte baas voor wie iedereen wel een beetje ontzag had, ging achterover zitten en zei alleen maar dat-ie me niet kon laten gaan. Joris Mathijsen was geblesseerd en hij had mij nodig. ‘Je speelt tegen Vitesse’, vertelde hij, ‘en als jij dat goed doet, laat ik je gewoon staan. Succes'”, blikt de verdediger terug.

Kans

“Binnen no time stond ik weer buiten. Over FC Utrecht hebben we het niet eens meer gehad. Ik kreeg een kans, het enige wat ik wilde. Zelf wist ik wel dat ik ’m zou pakken, zo veel vertrouwen heb ik wel, in mezelf en in God. Die laat zijn eigen kinderen nooit vallen, dus mij ook niet. Koeman hield woord. Na Vitesse bleef ik staan. Zo snel kan je leven veranderen. Een paar maanden later zat ik met het Nederlands elftal in Rio de Janeiro en tegenwoordig wil iedereen wat van me.”

Bron: goal.com

IMG_6797.PNG

You must be logged in to post a comment Login