Nieuws

Kongolo: ‘Alles gebeurt met een reden’

on

Waar Terence Kongolo (20) de voorbije jaren meer dan eens een generatiegenoot zag doorbreken in De Kuip, moest hijzelf lang wachten op een kans. Inmiddels is het geduld van de talentvolle verdediger beloond. ‘Alles gebeurt met een reden’, vertelt de verdediger in de nieuwe editie van Feyenoord Magazine, dat deze week op de mat valt bij alle leden van Het Legioen.

Na het succesvol doorlopen van de jeugdopleiding realiseerde Kongolo op 14 april 2012 voor het eerst zijn doel, door te debuteren in de hoofdmacht van Feyenoord. In het daaropvolgende seizoen maakte de verdediger volledig deel uit van de A-selectie, waar hij veel leerde van internationals als Joris Mathijsen en Bruno Martins Indi. De concurrentie op zijn positie bleef ook dit seizoen moordend, waardoor hij zelfs regelmatig op de tribune belandde. Een beslissing waar trainer Ronald Koeman ook moeite mee had, zo liet de coach bijna wekelijks doorschemeren.

Diens meelevende woorden ten spijt, restte Kongolo weinig anders dan hard te blijven werken en bovenal geduldig te blijven. Zijn kans zou nog komen, voorspelde zijn omgeving. ‘Iedereen bedoelde het goed, maar ik dacht steeds vaker: wannéér dan?’, zegt Kongolo. ‘Hoe zeer ik ook mijn best bleef doen op de trainingen en bij de beloften, er veranderde niets aan mijn situatie.’

Geduld was lange tijd het toverwoord voor Kongolo, die erin bleef geloven dat zijn tijd nog zou komen. Het vertrouwen van de tiener bleek niet ongegrond. De verdediger is in de tweede seizoenshelft uitgegroeid tot een vaste waarde in het team van trainer Ronald Koeman. Het is dé ultieme beloning voor zijn geduld. ‘De laatste tijd voel ik dat ik echt beter word. Dat gevoel zorgt voor veel zelfvertrouwen. Het uitschakelen van mijn directe tegenstander is mijn specialiteit. Ook op het gebied van coaching heb ik veel stappen gemaakt. Daar werd in de jeugdelftallen bij mij al veel op gehamerd. Bij het eerste elftal móét je wel coachen, want daarmee zijn veel gevaarlijke situaties te voorkomen. Het was een droom om De Kuip te halen en ik ben nog steeds heel trots dat ik hier mag spelen.’

Lees het volledige interview met Kongolo deze maand in Feyenoord Magazine. De nieuwe editie van het officiële clubmagazine valt deze week op de mat bij alle leden van Het Legioen en is daarnaast los in de winkel verkrijgbaar voor 3,99 euro. In het nieuwe Feyenoord Magazine komen ook Miquel Nelom, presentator Paul de Leeuw en oud-speler Dick Schneider uitgebreid aan het woord.

Ook Feyenoord Magazine ontvangen? Word dan lid van Het Legioen via www.feyenoord.nl/hetlegioen.

Bron: Feyenoord.nl

20140424-113930.jpg

You must be logged in to post a comment Login