Nieuws

KOMST RAIL SEATS IN DE KUIP UITGESTELD

on

De voorgenomen aanpassingen op de vakken S en X in De Kuip, waarbij de huidige kuipstoeltjes vervangen zouden worden door rail seats, is voorlopig uitgesteld.

Het volledige proces heeft vertraging opgelopen, nadat uit nieuwe toetsingen en berekeningen van diverse onderzoeksinstanties is gebleken dat er niet voldoende vertrouwen is dat de huidige oplossing rekenkundig gaat voldoen zonder toepassing van ingrijpende hulpconstructies. Omdat Feyenoord de veiligheid van de supporters te allen tijde voorop stelt, is besloten de bouw van de rail seats nog niet van start te laten gaan.

Feyenoord streefde ernaar om de verbouwing van deze vakken bij het begin van seizoen 2017-2018 af te ronden. Het proces heeft vertraging opgelopen, nadat uit eerste verkenningen bleek dat er veel meer onderzoek nodig was naar de draagkracht van de tribune. Feyenoord heeft hierover pas
deze week de laatste rapportage ontvangen.

Nu zal met man en macht worden bekeken welke mogelijkheden er overblijven om de rail seats alsnog in De Kuip te kunnen realiseren.
Dat zal in elk geval niet meer gebeuren tijdens de eerste seizoenshelft. Supporters op de vakken S en X hebben dus nog de beschikking over de gebruikelijke zitplaatsen.

Seizoenkaarthouders op de betreffende vakken ontvangen hierover vandaag (woensdag) per mail meer informatie.
Een rail seat is een klapstoel, waarmee aan supporters op een veilige en comfortabele manier een staanplaats kan worden geboden. Bij internationale wedstrijden, waar staanplaatsen niet zijn toegestaan, kunnen de rail seats door het openklappen van het zitgedeelte eenvoudig worden omgebouwd tot zitplaatsen.  

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login