Nieuws

KOM WOENSDAG GOED VOORBEREID NAAR DE KUIP

on

Feyenoord speelt aanstaande woensdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen Willem II (aanvang 20:45 uur). In de vorige bekerronde tegen PSV ontstonden lange rijen voor de stadionpoorten, met als gevolg dat niet alle bezoekers op tijd in De Kuip waren. Feyenoord wil woensdag samen met de supporters een soortgelijk scenario voorkomen. In dit bericht lees je hier meer over en vind je tevens de belangrijkste reis- en bezoekersinformatie.

Kom op tijd en mis niets van de wedstrijd

Feyenoord hecht er veel waarde aan dat alle supporters voor de aftrap binnen zijn en zodoende niets hoeven te missen van de wedstrijd. De club adviseert alle bezoekers om, zeker in verband met de verwachte drukte, indien mogelijk (ruim) op tijd naar het stadion te komen en naar binnen te gaan.

Voorzorgsmaatregelen

Feyenoord heeft een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om de instroom van supporters sneller en soepeler te laten verlopen en situaties zoals bij de bekerwedstrijd tegen PSV te voorkomen.

Stadionpoorten 19:15 uur open

De poorten van het stadion gaan woensdag om 19:15 uur open, anderhalf uur voor de wedstrijd. Hoe eerder je naar binnen gaat, hoe kleiner de kans op (lange) rijen voor de poorten en hoe groter de kans dat je op tijd bent voor de wedstrijd. Voorkom onnodige wachttijd voor jezelf en je medesupporters, zodat iedereen de kans krijgt de volledige wedstrijd achter het team te kunnen staan.

Opwarmen bij De Vereeniging

Evenals bij alle eerdere thuiswedstrijden van dit seizoen gaan de stadionpoorten aan de Olympiazijde eerder open. Alle supporters met een geldige wedstrijdkaart hebben vanaf 18:15 uur (tweeënhalf uur voor de aftrap) toegang tot deze zijde van het stadion. Hier ben je van harte welkom bij De Vereeniging, waar de kachel aan staat en je terecht kan voor wat te eten en drinken.

Warme chocolademelk

Supporters die woensdag de kou trotseren om Feyenoord te steunen, ontvangen als blijk van waardering zowel een gratis beker warme chocolademelk als een gratis set handwarmers van Feyenoord. De handwarmers kunnen direct in de handen gehouden worden, maar werken ook in broekzakken, jaszakken en handschoenen.

Weersomstandigheden

Het belooft woensdag in Rotterdam een zeer koude dag te worden, waarbij de (gevoels)temperatuur naar verwachting daalt tot ver onder het vriespunt. Houd hier rekening mee, kleed je warm aan en zorg eventueel voor (extra) bescherming tegen de kou. Winterkleding is uiteraard ook te koop in de Feyenoord Fanshops bij De Kuip, waar bijvoorbeeld alle sjaals en mutsen woensdag voor een tientje verkrijgbaar zijn. Check ook www.feyenoordfanshop.nl voor het assortiment.

Openbaar vervoer

Feyenoord raadt bezoekers van Feyenoord – Willem II aan om met het openbaar vervoer naar De Kuip te komen. Feyenoord-supporters kunnen zoals bij iedere thuiswedstrijd drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Treinen

De NS laat zondag pendeltreinen rijden tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Avondspits

Wie met de auto komt, dient rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam, in en rondom het centrum van de stad en bij De Kuip kan extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Parkeren Beverwaard

Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Volg #feywil op social media

Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – Willem II of wil je extra in de stemming komen voor de belangrijke bekerwedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feywil), via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook, en Instagram óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram in één overzicht te zien zijn.

Hou de trappen vrij

Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Steun Feyenoord positief

Feyenoord hoopt woensdag op een succesvolle bekerwedstrijd in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren.

Vuurwerk

Feyenoord doet een dringend beroep op alle supporters om geen vuurwerk (zoals fakkels, rookpotten en knalvuurwerk) af te steken in De Kuip. Meer informatie over het afsteken van vuurwerk en de mogelijke gevolgen er van vind je hier. Voorkom schade aan je medesupporters, je club en/of het stadion en neem niet het risico van een langlopend stadionverbod!

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een mooie avond in De Kuip toe!

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login