Nieuws

Kökcü volgende week wel aanvoerder, maar gaat geen OneLove-band dragen

on

Orkun Kökçü liet na de wedstrijd tegen Fc Volendam aan ESPN weten dat hij zondag tegen Ajax gewoon de aanvoerder bij Feyenoord zal zijn, maar zal tijdens de wedstrijd niet de OneLove-band omdoen.

Kökçü bekijkt met Feyenoord eventueel andere opties om de campagne van de KNVB (voor verbinding en tegen discriminatie) te ondersteunen.

Vorig jaar ontstond er een nationale discussie omdat o.a. Kökcü (vanwege zijn geloof) weigerde de OneLove-band te dragen tijdens de wedstrijd tegen AZ. Trauner werd die wedstrijd naar voren geschoven als aanvoerder en droeg destijds wel de OneLove-band. (Zie foto)

In gesprek met de NOS liet Kökcü het volgende weten: “Ik sta sowieso achter de actie: tegen discriminatie en racisme. Ik steun het. Maar ik heb het gevoel dat de OneLove-band in het leven is geroepen om een andere reden.

Ik denk dat we daar met Feyenoord iets voor moeten vinden om deze actie toch te steunen, maar op een andere manier. Ik ga dit intern bespreken met onze trainer, de algemeen directeur en het persteam. Dat moet wel goed komen.” Aldus Kökcü.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply