Nieuws

Kökcü: “Ik heb nog een contract tot 2023, dus ik heb geen haast”

on

Orkun Kökçü staat bij veel Europese (sub)topclubs op de radar. De 19-jarige middenvelder van Feyenoord heeft nog een contract voor drie jaar in Rotterdam en doet niet aan carrièreplanning. Hij baseert zijn keuze op gevoel zegt Orkun in een interview met Rijnmond.nl .

Met zijn 19 jaar en slechts 33 wedstrijden in de eredivisie zou een stap naar het buitenland misschien wat vroeg komen. Kökçü zelf vindt twee of drie jaar ervaring in de Nederlandse top niet per se nodig om zich verder te ontwikkelen. “Als het moment daar is en ik voel me er goed bij, dan gaan we het zien. Ik heb nog een contract tot 2023, dus ik heb geen haast.”

Ondanks de interesse van clubs als Arsenal laat Kökçü zich niet gek maken. “Het doet eerlijk gezegd niet zo veel met mij. Mijn vader en mijn zaakwaarnemer houden zich daar mee bezig. Ik probeer me daarvan af te zonderen. Dat lukt prima. Ik ben gelukkig een voetballer en geen zaakwaarnemer.”

Als de eredivisie, zoals het er nu naar uitziet, vanaf september weer van start gaat, zullen de stoeltjes in de Kuip leeg blijven. “Natuurlijk zijn de supporters een extra steuntje voor ons, maar ook zonder hen kunnen wij het voetballend wel oplossen. Het liefst wil je je supporters er natuurlijk bij hebben om nog meer druk te creëren. Het gaat straks voelen alsof je een oefenwedstrijd op trainingskamp speelt.” 

Uiteindelijk besloot de KNVB om de stekker uit de eredivisie te trekken. Feyenoord was op dat moment bezig aan een enorme opmars en geklommen naar de derde plek. “Het is een keuze die de regering heeft gemaakt. Je baalt er wel van, want je weet dat je in een goede flow zat.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login