Kökcü: “Het was niet goed, maar we hadden niet hoeven te verliezen”

De Graz-goal in de 93ste minuut was niet alleen pijnlijk omdat het de winnende bleek, maar volgens Orkun Kökcü ook omdat hij viel uit een standaardsituatie. ‘Wéér’, somberde de Feyenoord-aanvoerder. ‘Daardoor hebben we deze nederlaag aan onszelf te wijten. Het was niet goed, maar we hadden niet hoeven te verliezen.’

In de eerste helft was Feyenoord heer en meester, maar de ploeg liet Sturm Graz in leven door de kansen niet te benutten. Kökcü: ‘Daardoor roken zij een kans en krijg je ‘m nog zo tegen in blessuretijd. Daar moeten we aan werken om wedstrijden te winnen, of in ieder geval niet te verliezen.’

Kökcü keek niet alleen naar wat er aan de kant van Feyenoord mis ging, maar ook wat er bij Sturm Graz goed ging. ‘Ze zetten ons goed onder druk’, stelde de middenvelder bijvoorbeeld. ‘Vergeleken met de thuiswedstrijd (6-0 winst, red.) hebben ze veel dingen anders gedaan. Ze gaven ons toen veel ruimte op het middenveld, nu niet. We haalden daardoor niet het niveau dat we eerder hebben gehaald en dat hielp onze opbouw niet.’