Nieuws

Kogel door de Kuip – deel 2

on

Wordt het Red de Kuip of toch bouwgigant BAM? Donderdag maakt de ‘commisie der wijze mannen’ bekend wie de Kuip mag vernieuwen. RTV Rijnmond blikt vooruit.

Komt er straks een derde ring op de bestaande twee of wordt de huidige tweede ring verdiept om zo meer zitplaatsen te creëren? Red de Kuip gaat voor optie 1 en BAM kiest voor de tweede variant. Beide beweren dat zo het beste zich op het speelveld blijft behouden.

“We hebben alles doorgerekend”, zegt architect Arend Rutgers van BAM. “En we zijn er zeker van dat onze variant voor de toeschouwers optimaal is.” Overigens wordt in beide plannen uitgegaan van een capaciteit van 70.000 fans.

Kosten

Ook qua kosten verschillen de opties niet veel, allebei liggen ze rond de 200 miljoen euro. In iedere geval een stuk minder dan nieuwbouw met zich mee zou brengen. En dat is voor Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam een grote opluchting. “Ik heb ook begrepen dat de financiering van beide plannen op zichzelf rond is. Dat is prima.”

Of de gemeente Rotterdam alsnog aandeelhouder moet woirden in de nieuwe Kuip is voor Schneider volstrekt onzeker. “Eerst wil ik de doorberekening zien. Dan kunnen we later altijd nog beslissen.”

Sportmarketeer Ruud van der Knaap van bureau Triple Double zou het toejuichen als de gemeente als aandeelhouder van de nieuwe Kuip zou deelnemen. “De Kuip is en blijft van grote waarde voor de stad Rotterdam, is een echt uithangbord. Dan is het niet gek als de gemeente er voor bijvoorbeeld 35 miljoen in zou stappen.”

Bron: Rijnmond.nl

20140429-183337.jpg

You must be logged in to post a comment Login