Nieuws

Koevermans: ‘Wij vragen spelers en technische staf om in te leveren’

on

Mark Koevermans gaat spelers vragen om salaris in te leveren. De algemeen directeur van Feyenoord denkt dat de Rotterdammers zo’n 20 tot 30 procent van de begroting van 75 miljoen moeten inleveren. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Koevermans werpt alvast een blik op de begroting voor komend seizoen: “We begroten zonder thuispubliek tot het einde van het kalenderjaar’’. Het is volgens de algemeen directeur duidelijk dat iedereen moet inleveren: ,,De spelers, de directie en de technische staf uiteraard ook.’’

Het AD noemt het een voordeel dat Feyenoord het beste Europa League-ticket heeft gekregen. Echter houdt Feyenoord nog steeds een slag om de arm of het ook daadwerkelijk wordt toegelaten tot de groepsfase. Op 27 mei komt de UEFA met een definitief besluit over welke clubs Europa in gaan.

Volgens Rijnmond.nl heeft Feyenoord dit seizoen geen problemen. Tot eind juni kunnen de Rotterdammers aan alle verplichtingen voldoen. Volgens Koevermans wordt het ook een uitdaging op de transfermarkt. Koevermans: ,,Er kunnen niet zomaar twee of drie spelers bij als je moet bezuinigen. Dus die puzzel zullen we samen moeten oplossen met Dick en Frank.”

Koevermans is ook duidelijk over eventueel spelen met een lagere bezettingsgraad. “Als je kijkt wat je hier zou moeten doen om anderhalf meter afstand te houden, is dat bijna niet te doen. Dan kunnen er misschien 7000 á 8000 man in. Dat lijkt mij niet te realiseren”.

En vanwege de coronacrisis staan ook de plannen voor Feyenoord City momenteel op een lager pitje. “Ik vind het moeilijk in te schatten. Maar we moeten eerst maar eens kijken wanneer we weer kunnen voetballen”, zegt Koevermans. “De korte termijn moet eerst opgelost worden. We willen nog steeds een nieuw stadion, maar het is momenteel niet prioriteit nummer één besluit Rijnmond.nl op hun site.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login