Nieuws

Koevermans: “Wat als er toch gejuicht wordt? Gaat de wedstrijd dan stil gelegd worden?”

on

De kleine 30 duizend seizoenkaarthouders van Feyenoord kunnen ondanks de versoepelde coronamaatregelen niet allemaal De Kuip in. Koevermans kijkt met Feyenoord naar meerdere scenario’s. “We moeten het plan nog definitief uitwerken. Het is nieuw voor ons. We gaan hier met de gemeente Rotterdam over praten. De gemeente moet uiteindelijk toestemming geven of we met 12 of 15 duizend toeschouwers mogen spelen”, legt de algemeen directeur in gesprek met Rijnmond.nl uit.

Het wordt een ‘flinke uitdaging’ om niet te juichen bij een doelpunt van Feyenoord, geeft Koevermans toe. Koevermans wil daarom met de eredivisieclubs de koppen bij elkaar steken.

Volgende week praat Feyenoord voor het eerst met de gemeente Rotterdam over het niet-juichen. “Wat gebeurt er als dit wél gebeurt? Gaat de wedstrijd stil gelegd worden? Is dat überhaupt mogelijk? Wij denken dat het niet mogelijk is”, zegt Koevermans. “Als je scoort of een rode kaart krijgt, dan roept dat emoties op.”

Het is nog onduidelijk welke supporters naar welke wedstrijd mogen. “We begrijpen dat iedereen naar Feyenoord-Ajax zou willen en dat Feyenoord-RKC, met alle respect, een minder affiche is”, geeft Koevermans toe. “We hebben gelukkig nog 2,5 maand de tijd. Geef ons ook die tijd. In overleg met de supporters hopen we daar een eind mee te komen.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login