Nieuws

Koeman zou 2e plek hoger schalen dan vorig seizoen

on

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft zich neergelegd bij het mislopen van landskampioenschap, zo laat hij in gesprek met Voetbal International weten. Zijn ploeg deed lang mee in de strijd om de zilveren schaal, maar met de finish in zicht kwamen de Rotterdammers inhoud te kort.

Het restant van de competitie staat dan ook volledig in het teken van de tweede plaats, zo erkent Koeman. “Als dat ons lukt, schaal ik die prestatie hoger in dan vorig jaar. Vergeet niet dat we belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt en dat we er toch in zijn geslaagd wederom bovenin mee te spelen.”

“We waren er blijkbaar nog niet aan toe om kampioen te worden, zo reëel moet je misschien zijn. Als je achttien keer wint en vijftien zeges kwamen tot stand met één doelpunt verschil, kost dat bovendien kracht”, aldus Koeman.

De spelers van Feyenoord kregen dan ook twee dagen rust van de coach en zullen donderdag weer de trainingen hervatten.

Hoewel de strijd bovenin de ranglijst nog niet definitief is beslist voorspelt de Feyenoord-trainer een derde landskampioenschap op rij voor Ajax.

“Ze zijn zo sterk en zo stabiel, dat ik niet verwacht dat het nog fout zal gaan. Dan vind ik een felicitatie wel op zijn plaats. Ze waren dit seizoen het beste, het meest compleet. Frank de Boer heeft geweldig werk geleverd en daarvoor moet je waardering opbrengen.”

Koeman zegt blij te zijn dat clubs met een goede jeugdopleiding het winnen van concurrende ‘koopclubs’. “Ajax en wij als Feyenoord ook, laten zien dat je geen miljoenen uit hoeft te geven om toch succesvol te zijn.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login