Nieuws

Koeman: ‘Willen de goede lijn doortrekken’

on

Feyenoord en trainer Ronald Koeman willen de goede lijn in de Eredivisie graag doorzetten. De Rotterdammers begonnen goed aan de tweede helft van het seizoen door een 2-5 zege op FC Utrecht. Echter, Feyenoord kreeg tussendoor wel een tikje te verwerken door de nederlaag in de beker tegen Ajax.

“De door ons gekozen compacte speelwijze kwam in het eerste half uur goed tot uiting, omdat iedereen geconcentreerd was en de gemaakte afspraken nakwam. Het tweede tegendoelpunt was het voornaamste bewijs dat we dat niet volhielden. In die situatie was goed te zien dat de ruimtes tussen onze linies te groot werden. Daarom hoefden we in de nabeschouwing eigenlijk alleen de beelden van dat moment te laten zien. De belangrijkste les voor ons is dat we in het bewaren van die concentratie nog stappen moeten maken.”

Koeman zei op de persconferentie van vrijdag dat Feyenoord in het bekertoernooi wederom ongelukkig was met de loting. “Er is een mooie kans op een prijs weggevallen. Al bepaalt de loting vaak voor een deel de grootte van je kansen. Na de uitwedstrijd tegen PSV van vorig seizoen hadden we met Ajax-uit opnieuw niet het geluk aan onze zijde. Anderzijds zijn we in de competitie nog steeds kanshebber, daarvoor hoeven we de doelstelling niet aan te passen.”

Over tegenstander ADO Den Haag van zaterdag: “Het is daar onrustig, maar daar zal door het elftal op het veld ongetwijfeld een reactie op volgen. Aan ons de taak om daar op goede en geconcentreerde wijze mee om te gaan. We willen de goede lijn in de competitie graag doortrekken.”

Bron: Soccernews.nl

20140124-170314.jpg

You must be logged in to post a comment Login