Nieuws

Koeman wil nog niemand wijzer maken

on

In én rond de Kuip gaat het deze dagen maar over één ding. Hoe gaat Ronald Koeman morgenavond uit bij Heerenveen de absentie van de geschorste clubtopscorer Graziano Pellè opvangen? Inmiddels lijkt Ruben Schaken de grootste kandidaat om de vacature centraal voorin in te vullen.

Supporter Koos stapte na afloop van de training van Feyenoord maar gewoon op trainer Ronald Koeman af. De voormalig international, die niet bekendstaat als een liefhebber van lange gesprekken met supporters, hield het ook gisteren, zoals gewoonlijk, kort.

‘Hebben wij tijdens de training al kunnen zien wie Pellè vervangt?,’ vroeg aanhanger Koos. Een lachende Koeman schudde met het hoofd. ‘Morgen wél, maar dan trainen wij besloten’, antwoordde hij gevat.

De oefenmeester wil in de aanloop naar het belangrijke treffen met Heerenveen niemand wijzer maken. En dus weten ook de spelers nog niet hoe de voorhoede er morgenavond in Friesland uit zal zien.

Spits Graziano Pellè, zoals gewoonlijk na de training geruime tijd bezig om handtekeningen uit te delen aan zijn fans, vond gisteren dat de supporters zich geen zorgen moeten maken.

‘Ben jij ongerust? Waarom? Maak je geen zorgen hoor’, zo sprak de spits terwijl hij lachend op de foto ging met de 6-jarige Liam Martin uit Breda. ‘Er waren ook veel mensen die zich er zorgen over maakten hoe Barcelona een 2-0 achterstand tegen AC Milan moest repareren. Dat bleek uiteindelijk ook geen probleem te zijn. Onze trainer zal een oplossing bedenken.’

Wie de oefensessie van Koeman in de ochtenduren nauwkeurig bekeek, zag dat Ruben Schaken bij een afwerkoefening dit keer stond opgesteld als degene die de voorzetten binnen moest schieten. Wesley Verhoek was vanaf de rechterkant de aangever.

Het zou een serieuze aanwijzing kunnen zijn dat Schaken morgen in de punt van de aanval speelt, al laat Koeman zelden al vroeg in zijn kaarten kijken.

En dan is er nog Lex Immers. De onvermoeibare Hagenaar werd in een eerder stadium door Koeman aangewezen als alternatief in het geval Pellè iets mocht overkomen. Na de vijfde gele kaart van de Italiaan, bijna twee weken geleden tegen FC Utrecht, nuanceerde Koeman die opmerking meteen. ‘Dat was vooral als er in een wedstrijd iets met Graziano zou gebeuren’, sprak de trainer. ‘Nu praten we over een hele wedstrijd.’

Immers voegt vooral kracht, tomeloze inzet en loopvermogen toe aan Feyenoord. Kwaliteiten die hij als diepe spits minder kan benutten, simpelweg omdat hij dan veel minder bewegingsruimte heeft dan op het middenveld.

Bovendien is hij al een tijdje geen garantie meer voor doelpunten, zijn laatste treffer dateert alweer van 16 december.

Het zijn allemaal aspecten die Koeman laat meewegen. Zoals het ook opvallend is, dat de coach in de media plotseling over Sekou Cissé begint. De Ivoriaan was sinds de jaarwisseling volledig op een zijspoor gezet, maar Koeman liet deze week in VI optekenen dat ‘Sekou weer groeit naar het vereiste niveau’ en dat ‘zijn rol nog niet is uitgespeeld’.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login