Nieuws

Koeman wijzigt elftal voor bekerduel

on

Trainer Ronald Koeman kiest voor het bekerduel met Xerxes/DZB van aanstaande donderdag voor een grotendeels andere basisopstelling dan de afgelopen weken. Enerzijds om een aantal spelers rust te geven, anderzijds om spelers die tijdens dit seizoen tot dusver minder in actie zijn gekomen, een kans te geven om zich te laten zien. Dat betekent onder meer dat Omar Elabdellaoui, Harmeet Singh, Ruud Vormer en Tonny Vilhena donderdagavond waarschijnlijk op een basisplaats kunnen rekenen, zo vertelde Koeman woensdagmiddag in De Kuip.

Tijdens de bekerwedstrijd op Het Kasteel zullen onder meer Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie rust krijgen. Volgens Koeman heeft dit ook te maken met het feit dat zij tijdens de afgelopen periode in actie zijn gekomen met het Nederlands elftal. Stefan de Vrij en Joris Mathijsen zullen tegen de amateurvereniging het centrale verdedigingsduo vormen. ‘Zij hebben pas een keer samen in het centrum gespeeld’, zei Koeman, verwijzend naar de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax. ‘Dat zijn allemaal overwegingen die we meenemen richting zo’n duel.’

Op de training van woensdagochtend was het beoogde basisteam voor de wedstrijd van komende donderdag in een groot partijspel al zichtbaar. Zo werd duidelijk dat de trainer voorin kiest voor Ruben Schaken en John Goossens aan de zijkanten. Het tweetal maakte respectievelijk tegen Ajax en VVV-Venlo na een blessure hun rentree in het eerste elftal.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login