Nieuws

Koeman: ‘Wij moeten heel goed zijn en agressief spelen’

on

Feyenoord reist dit weekend met een opperbest gevoel af naar Deventer, voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat gevoel dankt de ploeg op de eerste plaats aan de prima resultaten die de afgelopen weken werden behaald. Zo won Feyenoord vijf van de laatste zes wedstrijden, terwijl in die periode alleen tegen N.E.C. gelijk werd gespeeld. Het elftal van Ronald Koeman deed daarmee zulke goede zaken, dat bij winst in De Adelaarshorst voor even de koppositie gegrepen kan worden.

Koeman waakte vrijdagmiddag in De Kuip desondanks voor te veel optimisme. ‘Na een slecht begin in de competitie hebben we ons spel in de afgelopen periode steeds verder verbeterd. Het vertrouwen wordt daarmee ook steeds groter. Maar als we zaterdag van Go Ahead Eagles willen winnen, moeten wij gewoon weer heel goed zijn en agressief spelen, anders lukt dat niet.’

De trainer weet wat dat betreft ook wat hij zaterdag van de tegenstander kan verwachten. ‘Go Ahead Eagles is net als Cambuur een club die hoort in de eredivisie. Allebei de clubs spelen onbevangen in een 4-3-3 systeem met veel één op één duels, aangemoedigd door een fanatieke supportersschare. Wij zullen moeten zorgen dat wij het initiatief hebben, anders kun je het daar moeilijk krijgen. Dat is twee jaar geleden wel gebleken, toen we door Go Ahead Eagles werden uitgeschakeld in het bekertoernooi.’

Feyenoord werkte in de aanloop naar het duel van zaterdag een trainingswedstrijd af tegen Excelsior, met een ploeg waarin de internationals ontbraken. Koeman was tevreden over wat Feyenoord op Varkenoord liet zien. ‘Vorig jaar hebben we nog eens een trainingswedstrijd tegen Excelsior verloren, dat kan niet’, zei hij. ‘Aan de wedstrijd van dinsdag hield ik een veel beter gevoel over. Ik wil spelers zien die zo’n duel serieus nemen en dat was absoluut het geval.’

Koeman kan zaterdag in Deventer weer beschikken over Lex Immers, die vanwege een rugblessure de afgelopen uitwedstrijd tegen Vitesse miste. Otman Bakkal kan tegen Go Ahead Eagles zijn eerste officiële wedstrijd voor Feyenoord van dit seizoen spelen. De middenvelder, die afgelopen dinsdag 75 minuten speelde tegen Excelsior, is bijna volledig wedstrijdfit. ‘Hij is klaar om in te vallen’, vertelde Koeman.

DE TEGENSTANDER

Nog voor er dit seizoen een bal was getrapt, werd Go Ahead Eagles door velen betiteld als een aanwinst voor de eredivisie. Voetbalminnend Nederland was blij met de terugkeer van de volksclub uit Deventer, die via de play-offs promotie wist af te dwingen. Voor het eerst sinds liefst zeventien jaar zou de midden in een woonwijk gelegen Adelaarshorst weer toneel worden van competitiewedstrijden tegen de beste voetbalclubs van Nederland.

Hoewel het enkele maanden later, op ruim een kwart van het seizoen, nog te vroeg is voor het trekken van conclusies, kan gerust worden gesteld dat de competitie er met de aanwezigheid van de Eagles niet saaier op is geworden. Vrijwel alle tot dusver gespeelde duels stonden garant voor (veel) doelpunten. Uitschieter was het recente duel met N.E.C., waarin de ploeg eerst een 3-0 voorsprong uit handen gaf en vervolgens alsnog met 4-3 wist te winnen.

Een blik op de ranglijst leert dat de speelwijze van de ploeg van trainer Foeke Booy niet alleen spektakel, maar ook punten oplevert. Met twaalf punten uit de eerste negen competitiewedstrijden heeft Go Ahead zich keurig in de middenmoot genesteld. De Deventenaren verloren tot dusver alleen van PSV, AZ en Ajax, wat gezien het verschil in kwaliteit en begroting niet meer dan logisch is.

De kracht van Go Ahead is vooral zichtbaar in thuisduels, waarin de ploeg nog ongeslagen is. Mede daardoor wordt in Deventer reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting met Feyenoord, dat twee jaar geleden haar bekeravontuur zag eindigen na een bezoek aan De Adelaarshorst. In combinatie met de ongeslagen status zal die herinnering ongetwijfeld voor een lading zelfvertrouwen zorgen bij Go Ahead, dat Feyenoord in de veelgeroemde Engelse ambiance aan de Vetkampstraat opnieuw een heet avondje wil bezorgen.

Go Ahead Eagles – Feyenoord
Zaterdag 19 oktober om 18.45 uur in De Adelaarshorst
Scheidsrechter: Makkelie

Bron: Feyenoord.nl

20131018-175858.jpg

You must be logged in to post a comment Login