Nieuws

Koeman: ‘Wie weet komen wij ooit een keer terug’

on

Ronald Koeman is van mening dat het vertrek van enkele bepalende spelers bij Feyenoord ook positieve gevolgen heeft voor zijn oude club. Het vertrek van Bruno Martins Indi, Graziano Pellè en Daryl Janmaat is sportief gezien een aderlating, maar op financieel gebied een meevaller. “Dat is ook belangrijk,” zegt Koeman tegenover RTV Rijnmond.
“Het geeft Feyenoord een financiële armslag en dat geeft rust. Het is soms ook moeilijk, want er gaan nu wel heel veel spelers weg. Je moet nu misschien je doelstelling bijstellen, maar dat is niet meer aan mij,” vervolgt de trainer van Southampton. “Ik blijf Feyenoord wel volgen, want ik heb er drie fantastische jaren gehad. De club zit in mijn hart en het kan mij niet goed genoeg gaan met ze. Wie weet komen we er ooit een keer terug.”

De oefenmeester droeg overigens zelf bij aan de ‘leegloop’ die momenteel plaatsvindt in De Kuip door topscorer Pellè mee te nemen naar Engeland. De Italiaan tekende een contract voor drie seizoenen. “Ik heb altijd laten blijken dat hij een fantastische speler is. Na het vertrek van Rickie Lambert waren we op zoek naar een spits en dan kan je op je vingers natellen dat Pellè een mogelijkheid was. Ik heb altijd gezegd dat hij ook een hoger niveau aan kan. Die kans krijgt hij nu.”

Koeman heeft tijdens zijn eerste weken in Southampton een goede indruk gekregen van de club waar hij samen met zijn broer Erwin aan de slag gaat. “De mogelijkheden en de faciliteiten zijn gigantisch. De spelersgroep is nog lang niet compleet, maar er is heel veel talent. Er is net als bij Feyenoord een hele goede jeugdopleiding waaruit veel spelers zijn doorgekomen, maar wij hebben wij wel de financiële mogelijkheden om ons verder te versterken. Dat zullen we ook gaan doen.”​

Tijdens het afgelopen WK in Brazilië maakten veel spelers waar de coach de afgelopen seizoenen bij Feyenoord mee gewerkt heeft furore met het Nederlands elftal. Met Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Terence Kongolo in de selectie eindigde Oranje als derde op het mondiale eindtoernooi. “Ik kreeg het gevoel dat ik naar ‘mijn’ jongens keek. We hebben met elkaar grote stappen gemaakt bij Feyenoord.”

“Ik was vooraf best sceptisch, maar het is een fantastisch toernooi geweest. Er werd weleens gezegd dat de Nederlandse verdedigers niet goed genoeg zijn voor dat niveau, maar ze hebben aangetoond dat ze het zeer goed aan kunnen. Daar hebben we keihard voor gewerkt en de jongens in geholpen. Uiteindelijk hebben ze het zelf gedaan. Nu moeten ze zich de komende jaren definitief op dat niveau bewijzen,” aldus Koeman.

Bron: Rijnmond.nl

20140716-080155-28915220.jpg

You must be logged in to post a comment Login