Nieuws

Koeman: “We kijken omhoog”

on

Na de pas op de plaats die Feyenoord afgelopen zaterdag maakte met de 2-0 nederlaag in Heerenveen, gaat de ploeg van trainer Ronald Koeman de 29ste speelronde in de eredivisie in op de vierde plaats van de ranglijst. Gezien het grote gat van acht punten met de nummer vijf FC Twente, is het doel voor de laatste weken van het seizoen duidelijk. ‘We kijken omhoog’, vertelde trainer Ronald Koeman donderdag in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Koeman beseft dat Feyenoord alle resterende wedstrijden moet winnen, mocht het zich nog serieus in de titelstrijd willen mengen. ‘Ik reken erop dat de beslissing pas op de laatste speeldag valt’, vertelde de trainer. ‘Wij moeten het maximale aantal punten behalen als we nog iets willen. Met de nederlaag tegen Heerenveen hebben wij een stap terug gedaan, maar we gaan nog steeds voor het allerhoogste. Misschien moest het wel gebeuren dat wij een keer verloren, we zijn weer terug op aarde.’

De trainer stond de afgelopen week ook niet langer dan gebruikelijk stil bij de afgelopen wedstrijd, ook al erkende hij dat Feyenoord in het duel met Heerenveen te veel fouten had gemaakt. ‘We hebben besproken wat er mis is gegaan, maar ik heb niet het gevoel dat we aangeslagen zijn door die nederlaag’, zei Koeman. ‘Je kunt een keer een wedstrijd verliezen. Het is ook logisch dat onze spelers goede wedstrijden afwisselen met mindere wedstrijden. Als te veel spelers bij ons een slechte dag hebben, kunnen wij tegen zo’n resultaat als in Heerenveen aanlopen.’

Het vertrouwen voor de komende thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo is er niet minder om bij Feyenoord. Dat vertrouwen heeft voor een deel te maken met de terugkeer van Graziano Pellè in het elftal. Koeman: ‘Ons spel is voor een groot deel op hem afgestemd, dus natuurlijk is het belangrijk dat hij terug is. Hij houdt negen van de tien ballen die hij krijgt vast, waardoor andere spelers kunnen aansluiten. In Heerenveen was die aansluiting er juist niet, omdat er telkens balverlies werd geleden.’

Tegenover de terugkeer van Pellè staat het ontbreken van de geblesseerde Lex Immers (enkel) en de geschorste Jordy Clasie. Trainer Ronald Koeman liet donderdag weten dat hierdoor Harmeet Singh of John Goossens in aanmerking komt voor een basisplaats tegen VVV. Het is nog niet zeker of Koeman een beroep kan doen op Singh, omdat de middenvelder kampt met lichte liesklachten.

DE TEGENSTANDER

Waar Feyenoord evenals het merendeel van de eredivisieclubs de resterende zes speelrondes heeft omgedoopt tot zes finales, zal VVV-Venlo stiekem al voorbij de ontknoping van de competitie kijken. Als huidige nummer zeventien van de ranglijst, met vijf punten voorsprong op hekkensluiter Willem II en zeven punten achterstand op nummer vijftien PEC Zwolle, ligt het voor de hand dat de échte finales voor de ploeg van trainer Ton Lokhoff pas na de reguliere competitie beginnen, in de vorm van play-offs om promotie/degradatie.

Hoewel het definitieve gevaar voor rechtstreekse degradatie met een gat van vijf punten nog niet volledig geweken is, lijkt de kans klein dat er voor VVV nog een serieuze strijd wacht met Willem II. Beide ploegen treffen in de laatste zes duels nog drie tegenstanders uit de huidige top vijf en ook de rest van het programma oogt op papier loodzwaar.

Mocht VVV in mei inderdaad veroordeeld worden tot deelname aan de play-offs, dan zou dat voor de vierde maal in de laatste vijf seizoenen zijn dat de club in de eredivisie uitkwam. Aan de laatste twee edities, waarin met het nodige kunst- en vliegwerk handhaving op het hoogste niveau werd veiliggesteld, zal men in Venlo met plezier terugdenken, al blijft de vraag hoe vaak het op die manier goed blijft gaan.

Trainer Lokhoff zal de komende weken aangrijpen om zijn ploeg voor te bereiden op de voor VVV cruciale finales. In de aanloop daar naartoe zal elk punt dat in de resterende zes duels bij elkaar wordt gesprokkeld als nuttig worden ervaren, om maar te zwijgen over de boost van vertrouwen dat het elftal zal krijgen bij een stunt in De Kuip.

Feyenoord – VVV-Venlo
Vrijdag 5 april om 20.00 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Makkelie

Statistieken

Thuis
16/10/2011 Feyenoord – VVV-Venlo 4-0
27/10/2010 Feyenoord – VVV-Venlo 3-0
24/10/2009 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0
15/03/2008 Feyenoord – VVV-Venlo 4-1

Uit
21/10/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-3
22/01/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-1
01/05/2011 VVV-Venlo – Feyenoord 3-2
24/01/2010 VVV-Venlo – Feyenoord 1-1

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login