Nieuws

Koeman: ‘Toch denk ik nu: waarom ben ik toen eigenlijk naar Feyenoord gegaan?’

on

Ronald Koeman heeft bijzonder veel spijt van zijn vertrek bij FC Barcelona in 1995. Dat vertelt de huidig manager van Everton in een uitgebreid interview met magazine Helden. 22 jaar geleden besloot Koeman, toen 32 jaar, om naar Feyenoord te verkassen. .

“Als ik van een ding in mijn leven spijt heb, is het de keuze om in 1995 weg te gaan uit Barcelona. Ik woonde in de mooiste plaats van Europa en voetbalde bij de beste club. Ik was 32, bij Barcelona had ik nog makkelijk één of twee jaar door kunnen gaan”, legt hij uit. 

.

“Ik hoefde ook niet weg, maar mijn gevoel zei dat ik na zes jaar terug moest gaan naar Nederland. Het was natuurlijk ook wel hectisch, het leven in Barcelona, altijd voetballen met druk op de ketel, maar toch denk ik nu: waarom ben ik toen eigenlijk naar Feyenoord gegaan?”

.

Zijn oude liefde FC Groningen wilde Koeman ook inlijven. “Maar toen belde Willem van Hanegem, de trainer van Feyenoord. Dat leek me wel iets, Feyenoord en Van Hanegem. We konden daardoor in België gaan wonen, dat was in die tijd financieel interessant.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login