Koeman: ‘Spitsen worden beoordeeld op doelpunten’

Feyenoord had het de afgelopen jaren lastig in wedstrijden tegen N.E.C. in De Kuip, maar boekte zaterdagavond een overtuigende overwinning op de Nijmegenaren. Dat dankte de ploeg op de eerste plaats aan een hoge effectiviteit in de afwerking. Trainer Ronald Koeman was achteraf met name over dat aspect zeer tevreden. ‘De kritiek was de afgelopen tijd dat we te veel kansen nodig hadden om te scoren’, vertelde hij. ‘Daarom ben ik blij dat we vandaag een heel hoog rendement hebben gehaald.’

De productie van Feyenoord werd daarbij volledig verzorgd door twee spelers: Graziano Pellè en Lex Immers. De twee doelpunten die Pellè maakte, waren zijn eerste in dienst van Feyenoord. ‘Spitsen worden uiteindelijk beoordeeld op doelpunten’, wist Koeman. ‘Graziano was vandaag heel belangrijk voor het team.’

Ook over de effectiviteit van Immers was Koeman tevreden. ‘Deze doelpunten zijn een mooi steuntje in de rug voor hem, helemaal na zijn goal van afgelopen woensdag’, zei de trainer. ‘Lex is elk seizoen goed voor tien tot vijftien doelpunten. De afgelopen tijd was er wat kritiek, maar hij heeft vandaag op de beste manier daarop geantwoord.’

Ondanks dat Feyenoord bij rust met 2-0 voor stond en direct aan het begin van de tweede helft op 3-0 kwam, zag Koeman dat zijn ploeg niet altijd de rust in het spel wist te bewaren. ‘Na de 3-0 moet je deze wedstrijd professioneel uitspelen, maar de 3-1 viel daarna veel te snel. Na de 4-1 hebben we N.E.C. redelijk goed bespeeld, maar tot die tijd waren er te veel onzorgvuldige momenten.’

Koeman liet tot slot tijdens de persconferentie weten dat Ruben Schaken niet in de basis begon tegen N.E.C. omdat hij de aanvaller rust gunde na de 120 minuten die hij afgelopen woensdag in actie kwam tijdens het bekerduel in Nijmegen. De aanvaller kwam na rust alsnog in het veld voor Wesley Verhoek.