Nieuws

Koeman: ‘Spelers moeten gecorrigeerd worden’

on

Ronald Koeman kreeg het de afgelopen dagen in de media zwaar te verduren omdat hij dit seizoen kritischer op zijn spelers zou zijn. De Feyenoord-coach gaf vrijdag bij een persconferentie in duidelijke bewoordingen aan dat hij het daar niet mee eens is.

“Ik ben geen andere trainer. Nu wordt ineens uitgelicht dat ik kritiek op spelers heb. Ik zou best bij momenten ietsje rustiger kunnen zijn in mijn teleurstelling, maar dat lukt niet altijd”, zei Koeman in een minuten durend relaas in De Kuip.

“Wat er nu wordt beweerd is absolute onzin. Ook in de jaren dat het goed ging, heb ik Ron Vlaar en John Guidetti weleens geprikkeld. Toen was het allemaal mooi, want dat had Feyenoord nodig. Nu wordt het tegen me gebruikt. Oké, klaar”, stelde hij cynisch.

Koeman vindt gewoon dat zijn spelers een harde hand nodig hebben. “Als je jong bent, maak je fouten. Dat mag, maar die moeten wel gecorrigeerd worden. Laten we hopen dat ze daar van leren. Dit doet wel iets, het creëert onrust en problemen.”

De woede bij Koeman kwam mede door het feit dat Stefan de Vrij, die afgelopen weekend zijn aanvoerdersband kwijtraakte, achter zijn rug om met een privé-trainer met zijn spierkracht en voetenwerk aan de slag ging. De club en de trainer waren daar absoluut niet van gediend en dat heeft de verdediger geweten.

“Wij hebben een programma waarin dagen zijn opgenomen om te rusten en te herstellen en dat is voldoende om je goed te ontwikkelen. Jean-Paul Boëtius deed in het verleden ook bij derden op een vrije dag krachttraining. Later raakt hij geblesseerd en het zou best kunnen dat het door de opgebouwde vermoeidheid kwam.”

“Wij hebben niets tegen spelers die iets extra’s willen doen, dat is heel positief. Maar wij moeten weten wat die speler doet, want voor degene waar hij heengaat is het heel interessant dat hij hem op zijn praktijk krijgt. Daar loopt hij weer mee te pronken. Ik heb het al vaker aangegeven en dan lijkt het me logisch dat ik teleurgesteld ben.”

De suggestie dat Koeman al aan het afbouwen is omdat dit zijn laatste seizoen bij Feyenoord zou zijn, wees hij resoluut van de hand. “Wie zegt dat ik hier volgend seizoen niet meer ben? Het is niet dat ik maar even door die porseleinen kast heen dender. Dat kunnen alleen maar mensen beoordelen die dicht bij mij staan en die weten dat ik hetzelfde te werk ga.”

Toch heeft Koeman soms duidelijk problemen met de generatie jonge twintigers of zelfs tieners die zijn selectie herbergt. “De huidige generatie heeft wel moeite met kritiek. Als ik vroeger een probleem met mijn trainer had, dan kwam ik naar hem toe. Ik ging alleen, niet met mijn vader, mijn moeder, mijn zus en mijn zaakwaarnemer. Nu lees je van alles en nog wat, behalve iets van spelers.”

“Over Kenneth Vermeer bij Ajax staat in De Telegraaf een groot interview met de zaakwaarnemer. Ik ging zelf naar de trainer toe, maar nam geen 25 man mee. We kunnen ook creëren dat er geen persoonlijkheden meer zijn. Dat is wel een probleem dat wordt bevorderd door dat soort dingen.”

“Er wordt van mij gezegd dat ik hard ben, maar wat als ze Rinus Michels en Johan Cruijff hadden meegemaakt? Ik kan met deze generatie omgaan, maar soms heb ik nog weleens iets van de oude stempel: mond houden en poetsen.”

De Vrij wordt door Koeman in principe niet gestraft voor zijn eenmansactie. “Nee, veel mensen denken dat de straf het afnemen van de aanvoerdersband is, maar dat is absoluut niet waar. Ik liep daar al langer mee. Ik heb het wel tegen Martin van Geel gezegd. De club heeft een reglement, daar zijn allerlei regels in. Het is een zaak van de club en dat houden we intern.”

Bron: Nusport.nl

20131004-181031.jpg

You must be logged in to post a comment Login