Nieuws

Koeman: ‘Southampton en Feyenoord verschillen niet veel’

on

Ronald Koeman speelt donderdag met Southampton in de Europa League tegen Vitesse, de club waar hij zijn trainersloopbaan begon. Aan de vooravond van dat duel legt de 52-jarige trainer uit waarom hij na De Kuip zo happy is in Engeland.
Vorig seizoen eindigde je met Southampton op de zevende plaats in de Premier League. Is die prestatie komend seizoen te verbeteren?

,,Dat zal heel moeilijk zijn. Want dan moet je boven één van de zes grote clubs in Engeland eindigen en dat is niet makkelijk. Zij hebben veel meer mogelijkheden, hebben een grotere selectie op hoog niveau. En de verwachtingen zullen hoger zijn dan vorig jaar, dus dat wordt al moeilijker. Maar daar zijn we niet bang voor. We raken ook niet in paniek als het wat minder gaat. We hebben een goede groep, we hebben vertrouwen.”   
Na drie seizoenen bij Feyenoord stapte je vorig jaar over naar Southampton. Kun je die club eens omschrijven?

,,Southampton is een club die goed wil voetballen en die de jeugd een kans geeft. De club heeft een goede academie. Ik werk samen met een technisch directeur en de leiding van de club is in handen van de familie Liebherr. De lijnen zijn kort en ik richt me op het voetbal, op het resultaat en het ontwikkelen van jonge spelers. Het is niet zo’n groot verschil met Feyenoord. Misschien is dat de reden waarom ik me vanaf de eerste dag zeer thuis heb gevoeld bij Southampton. En daarom zijn zij ook bij mij uitgekomen toen ze een trainer zochten.”   
Onder jouw leiding heeft Southampton zich voor het eerst sinds ruim tien jaar geplaatst voor Europees voetbal. Hoe belangrijk is het internationale voetbal voor de club?

,,De mensen zijn enthousiast, dat ze na een goed seizoen de kans krijgen Europees te spelen. Het is goed voor de ontwikkeling van de spelers en voor de ontwikkeling van de club om Europees actief te zijn. En voor de supporters ook, want je krijgt meer wedstrijden in het stadion. Ik kijk ernaar uit. We zullen er alles aan doen de groepsfase te halen. Dat geeft het seizoen iets extra’s.” 
Jouw eerste seizoen bij Southampton was meteen succesvol. Is er deze zomer nog aan je getrokken door andere clubs?

,,Nee.”   

Is dat vreemd?
Hij lacht. ,,Nee. Ik heb een contract bij Southampton (tot medio 2017, red.) en een andere club zit absoluut niet in mijn hoofd. Ik voel me happy met hoe het met de club gaat en met de manier van werken bij deze club.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login