Nieuws

Koeman raadt drie spelers aan om in zomer te vertrekken

on

Ronald Koeman denkt dat drie spelers in zijn selectie na dit seizoen toe zijn aan een nieuwe stap in hun profloopbaan. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie spelen allen al enkele jaren in het eerste van Feyenoord en doen er volgens hun trainer, die zelf ook weggaat uit De Kuip, goed aan hun horizon te verbreden. De Vrij is bezig aan zijn vijfde seizoen, net als Martins Indi; Clasie heeft er bijna drie jaar in het eerste opzitten.

Alle drie de Feyenoorders zijn al meervoudig international. De Vrij kwam negen keer uit voor Oranje, Martins Indi verdedigde de nationale eer dertien keer en Clasie staat op zeven caps. “Het is duidelijk dat spelers na een paar seizoenen bij Feyenoord, toe zijn aan een stap hogerop. Daar word je uiteindelijk beter van, maar dan moet je wel de juiste keuze maken”, geeft Koeman vrijdag aan in gesprek met de NOS.

Koeman gaat zelf over twee maanden weg uit Rotterdam-Zuid, dus kunnen zijn opmerkingen een verkeerde indruk geven; alsof hij opvolger Fred Rutten niet de beste spelers gunt. Zo is het echter zeker niet bedoeld, verzekert Koeman. Als club moet je volgens de trainer geluk hebben dat je op het goede moment spelers transfereert. “De spelers hebben zich goed ontwikkeld, zijn international geworden. Een aantal is vervangbaar voor de club waar de jeugd al klaar staat.”

Bron: voetbalzone.nl

20140411-192321.jpg

You must be logged in to post a comment Login