Nieuws

Koeman: “Pellè moet niet vergeten dat hij kans kreeg”

on

Feyenoord-coach Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat Graziano Pellè in Rotterdamse dienst blijft. De voormalig international doet daarbij een beroep op de loyaliteit van de Italiaan.

De toekomst van topscorer Pellè is de afgelopen dagen een heet thema voor de media. Het Russische Zenit Sint-Petersburg zou geïnteresseerd zijn, maar volgens technisch directeur Martin van Geel meldde geen enkele club zich. De spits zei zelf open te staan voor een stap hogerop. Koeman dacht er na de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen het zijne van.

“Je wilt nooit je belangrijkste speler verliezen, maar financieel gezien moet Feyenoord wel een keer een speler verkopen”, zei Koeman in gesprek met Metro. “Graziano moet echter niet vergeten dat hij hier een kans heeft gekregen. Ik ga ervan uit dat ‘ie blijft. Zo niet, dan gaat hij weg voor de hoofdprijs.”

Van Geel liet al weten dat het rustig is rond de spelers van Feyenoord en Koeman voegde eraan toe dat hij niet denkt dat er veel gebeurt. Met grotendeels dezelfde selectie gaat hij het nieuwe seizoen in. “Maar het is nu niet zo dat we kampioen worden. Ik temper daarom de verwachtingen”, sprak de trainer. “Feyenoord heeft het vijfde budget uit de Eredivisie. Dat wil niet zeggen dat ik nu zeg dat een vijfde plek prima is. We zullen een scherpe doelstelling neerzetten, net zoals de vorige twee seizoenen.”

Koeman vindt zijn eigen naam ook terug in de geruchtenmolen, nu bondscoach Louis van Gaal heeft aangegeven na het WK 2014 te stoppen. De voormalig verdediger zou de ideale kandidaat en zijn éénjarige contract voedt de berichten dat Koeman de opvolger van Van Gaal wordt.

“Alles is in kannen en kruiken”, reageert Koeman met een spottend lachje. “Dat ik voor een jaar heb bijgetekend, heeft niks met Oranje te maken. Ik teken altijd voor één jaar. Ik heb ook van meneer Van Oostveen gehoord dat ik één van de vier kandidaten ben, maar ik focus me nu voor honderd procent op Feyenoord.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login