Nieuws

Koeman: ‘Pellè heeft Feyenoord beter laten voetballen’

on

Volgens Feyenoord-trainer Ronald Koeman was Graziano Pellè afgelopen seizoen de beste speler in de Eredivisie. De Italiaan scoorde 27 keer namens Feyenoord, waarvan achttien goals in De Kuip. Daarmee heeft de Italiaan het clubrecord in handen, dat eerst op naam stond van Dirk Kuijt, Ove Kindvall en Cor van der Gijp. Het trio maakte ooit in één seizoen achttien doelpunten in het eigen stadion.

Pellè moet op de ranglijst van Eredivisie-topscorers wel Wilfried Bony van Vitesse voor zich dulden. De Ivoriaan trof 31 keer doel. ‘Maar meer nog dan Bony heeft Graziano een heel team beter laten voetballen’, zegt Koeman tegenover Voetbal International. ‘Bony scoorde weliswaar heel veel, maar had op het spel van Vitesse toch niet de invloed die Graziano wel had op ons spel. Wat dat betreft vind ik hem gewoon de beste.’

Koeman maakte zich begin dit seizoen sterk voor de komst van Pellè, maar had nooit verwacht dat de spits zich zo zou ontwikkelen. ‘Ik kan nu wel heel bijdehand gaan roepen van wel, maar dat is niet zo. Wel dacht ik zeker te weten dat hij in onze manier van voetballen van waarde zou kunnen zijn, maar dat hij er 27 ging maken, nee, dat is voor mij ook een verrassing’, aldus Koeman. (Martijn Krabbendam)

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login