Nieuws

Koeman over vertraging wedstrijd: ‘Het leek wel carnaval’

on

“Ik heb me geërgerd. We beseften in mijn optiek niet voor honderd procent hoe belangrijk inzet is. Dat past niet bij mij, bij wat ik van een elftal wil zien. Dat is de grootste teleurstelling”, foeterde Koeman tegen FOX Sports.

Hekkensluiter ADO legde de gebruikelijke strijd op de mat in het eigen stadion en troefde de Rotterdammers af in de persoonlijke duels.

“Ik had al in het begin het idee dat ze niet weten wat deze wedstrijd vraagt. Daar heb ik voor gewaarschuwd, maar dan moet ik mezelf afvragen of ik de juiste snaar kan raken.”

Feyenoord kwam na rust nog terug van 2-0 tot 2-2, maar tot overmaat van ramp scoorde ADO weer tegen. “We hebben in ieder geval reactie getoond, maar het is ongelofelijk dat we geen punt pakken. Dan begrijpen de spelers niet waar het om gaat.”

Enkele Feyenoorders spraken na de ruime zege tegen FC Utrecht (2-5) van vorige week openlijk over het kampioenschap. ”Van mij mag je je ambities uitspreken, maar dan moet je dat wel op het veld waarmaken. Dit is frustrerend, want dit elftal kan veel beter.”

De oefenmeester denkt dat de nederlaag in de beker tegen Ajax van woensdag (3-1) niet van invloed is geweest. ”Ik heb daar donderdag en vrijdag niets raars van gemerkt. ADO-uit is altijd een moeilijke wedstrijd, dan moet je gewoon bij de les zijn en dat waren we niet. Meerdere spelers hebben verzaakt. Ik wisselde Schaken in de rust omdat hij niet thuis gaf, maar ik had er nog wel tien kunnen wisselen.”

Koeman moet begin volgende maand een belangrijke beslissing nemen over zijn toekomst bij Feyenoord. Technisch directeur Martin van Geel wil het contract van de coach verlengen. Koeman gaf eerder al aan dat hij er grotendeels uit is. “En daar heeft ook deze nederlaag geen invloed op.”

ADO-trainer Maurice Steijn genoot van de strijdlust van zijn ploeg tegen Feyenoord. ”Al zat ik na de 2-2 wel even met de billen dicht geknepen op de bank”, gaf hij toe. ”Maar dit is natuurlijk een fantastische teamprestatie.”

Steijn had zijn mannen geïnstrueerd om Feyenoord vroeg onder druk te zetten. ”Ik wilde alleen geen gekke dingen zien. Ze mochten het randje opzoeken, zonder er overheen te gaan. Dat is ze gelukt.”

Koeman had overigens nog wat aan te merken op de vertraging van een paar minuten die het duel opliep door een optreden van de Haagse band De Kraaienin het stadion. Omdat bij de show rookpotten en confettislierten op het veld belandden, wachtte scheidsrechter Björn Kuipers nog even voor hij de wedstrijd in gang blies.

Als excuus wilde Koeman het niet gebruiken. “Maar een groot voorstander ben ik er niet van. Het leek wel carnaval. ADO heeft er alles aan gedaan om ons uit het ritme te halen en dat is ze gelukt.”

Bron: nusport.nl

20140125-225318.jpg

You must be logged in to post a comment Login