Nieuws

Koeman over Assaidi: “We gaan kijken of het lukt”

on

Ronald Koeman hoopt dat zijn selectie deze zomer nog versterkt wordt met een aanvaller, maar realiseert zich dat de financiële middelen van Feyenoord beperkt zijn. De coach had Bojan Krkic graag willen hebben en baalt van zijn beslissing om voor Ajax te kiezen.

“Ik heb al ruim een jaar contact met zijn vader, zelfs voordat hij naar AC Milan ging. Het was logisch dat we tegen die club niet tegen op konden, maar nu dacht ik dat het misschien wel rond zou komen”, bekende Koeman aan de pers tijdens het trainingskamp in Ermelo.

“Zijn vader wilde hem toen al naar Nederland halen. Na Milan ben ik er wederom achteraan gegaan, maar anderen blijkbaar ook. Het was wel vreemd dat zijn management mij bij een gesprek in Rotterdam vertelde dat ik de enige was. Dan blijkt Ajax ook al een jaar met hem bezig te zijn.”

“Wie moet je dan geloven? Ik probeer altijd een open boek te zijn, maar in dat wereldje van die managers gebeurt dat niet. Uiteindelijk begrijp ik zijn keuze. Ajax speelt Champions League en komt financieel meer in de richting van Barcelona. Ik heb er alles aan gedaan, zelfs met Barcelona-voorzitter Sandro Rosell gebeld.”

Koeman heeft zijn aandacht nu verlegd naar Engeland. Ryo Miyaichi, de aanvaller van Arsenal die eerder in Rotterdam speelde, wordt gevolgd. Feyenoord is ook geïnteresseerd in voormalig Heerenveen-speler Oussama Assaidi, die bij Liverpool op een zijspoor is beland.

“Ik kwam Assaidi toevallig tegen in Dubai en toen heb ik toch naar zijn situatie gevraagd. Dat is een speler die voor Feyenoord interessant is, van wie ik gecharmeerd ben. Hij wil spelen en dat is logisch. We weten dat het met de huidige mogelijkheden net moet passen. We gaan kijken of het lukt.”

“Het klopt dat we ook met Ryo Miyaichi bezig zijn, maar het is niet duidelijk hoe zijn situatie daar is. Pas dan kunnen we stappen nemen, zo ver is dat nog niet. Met het huidige budget kunnen we voorlopig geen spelers kopen die een meerwaarde zijn voor het elftal. Dat is duidelijk voor iedereen.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login