Nieuws

Koeman: “Ook Pelle speelde niet goed”

on

Trainer Ronald Koeman miste vrijdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (1-0) vooral automatismen bij Feyenoord. ‘De enige vastigheid die we hadden was Graziano Pellè’, merkte hij spitsvondig op. ‘Hij maakte een fantastische goal. Deze wedstrijd heeft opnieuw aangetoond hoe enorm belangrijk hij is voor Feyenoord, maar ook hoe afhankelijk de ploeg van hem is.’

Met zijn 22e competitietreffer, die hij in de 71e minuut maakte uit een voortreffelijke kopbal, kon Pellè zijn trainer nog niet helemaal tevreden stemmen. ‘Hij speelde niet goed, hij was niet agressief genoeg’, bromde de oud-international. Zonder Pellè, die een schorsing uitzat, verloor Feyenoord vorige week met 2-0 bij sc Heerenveen.

Koeman liet even zijn tanden zien in de perskamer van De Kuip. Onderwerp van gesprek was tiener Jean-Paul Boëtius, die na zijn snelle doorbraak dit seizoen nu duidelijk met een inzinking kampt. Koeman wisselde hem in de rust, voor de al even fletse Sekou Cissé,

‘Waarom ik Boëtius wisselde? Nou, omdat hij niet goed speelde. Dat recht heb ik als trainer, lijkt me. Hoe hij reageerde? Nou, niet dus. Als je een jaar of 18 bent, moet je ook gewoon je mond houden tegen de trainer’, sprak Koeman resoluut.

De oud-international toonde begrip voor Boëtius, die vorige maand 19 werd. ‘Hij is dit seizoen als een komeet gekomen. Hij heeft het nu even moeilijk. Hij denkt te veel na in zijn spel. Dat is normaal in zijn groeiproces, daar moet hij even doorheen. Jean-Paul komt hier beter uit’.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login