Nieuws

Koeman ontslagen bij Everton

on

Ronald Koeman is ontslagen bij Everton. De resultaten vielen dit seizoen erg tegen en de nederlaag tegen Arsenal (2-5) was de druppel die de emmer deed overlopen voor het bestuur van The Toffees.

Everton investeerde deze zomer 160 miljoen euro aan nieuwe spelers, al raakte het wel Romelu Lukaku kwijt aan Manchester United. De formatie uit Liverpool verzamelde in de eerste negen competitiewedstrijden slechts acht punten en bezet de achttiende plaats in de Premier League, hetgeen aan het einde van de rit leidt tot degradatie.

Het doelsaldo van zes voor en zestien tegen is ook niet om over naar huis te schrijven.

Koeman kende vorig seizoen een prima start bij Everton met een zevende plaats in de Premier League. Deze prestatie leverde een Europa League-ticket op, maar in dit toernooi vallen de prestaties deze jaargang ook erg tegen. Er werd in drie duels alleen gelijkgespeeld tegen Apollon Limassol. Atalanta Bergamo en Olympique Lyon bleken te sterk.

Koeman maakte in 2014 de overstap van Feyenoord naar de Premier League. Na twee vruchtbare jaren bij Southampton stapte Koeman over naar het ambitieuze Everton. Het avontuur komt nu dus na iets minder dan anderhalf jaar tot een einde.

Eerder dit seizoen verloor Frank de Boer al zijn baan als manager bij Crystal Palace. In de Bundesliga moest Andries Jonker wijken bij VfL Wolfsburg.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login