Nieuws

KOEMAN NIEUWE TRAINER SOUTHAMPTON

on

Ronald Koeman gaat aan de slag in Engeland. De 51-jarige coach, die de afgelopen drie seizoenen werkzaam was in De Kuip, is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Southampton, een club uit de Premier League. De 78-voudig international neemt zijn broer Erwin Koeman als assistent-trainer mee naar Southampton, dat afgelopen seizoen op de achtste plaats eindigde in de Premier League. Koeman tekent in Engeland een contract voor drie jaar.

Naast broer Erwin Koeman volgt ook Jan Kluitenberg de weg van Ronald Koeman naar Southampton. Kluitenberg was afgelopen seizoen als fysieke trainer werkzaam in De Kuip. Hij wordt komend seizoen opgevolgd door Arno Philips, die de overstap maakt van PSV naar Feyenoord.

Voor Ronald Koeman betekent zijn aanstelling in Engeland een nieuw avontuur, na drie succesvolle jaren in De Kuip. De voormalig trainer van onder meer PSV, Benfica en Valencia keerde in de zomer van 2011 als hoofdtrainer terug bij Feyenoord, nadat hij tussen 1997 zijn carrière als speler afsloot bij de Rotterdamse club. Onder zijn leiding reikte de club tot achtereenvolgens de tweede, derde en opnieuw tweede plaats in de Eredivisie, terwijl een groot aantal spelers uitgroeide tot international. Als dank voor bewezen diensten kreeg Koeman na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen sc Cambuur een groots afscheid in De Kuip.

Bron: Feyenoord.nl

20140616-175625-64585949.jpg

20140616-175626-64586373.jpg

You must be logged in to post a comment Login