Nieuws

Koeman mist vader: ‘Dit was heel speciaal voor hem geweest’

on

Trainer Ronald Koeman heeft na afloop van de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (5-1) afscheid genomen van het Feyenoord-publiek. De oefenmeester zat zondag voor het laatst op de bank in de Kuip en stelde met zijn ploeg de tweede plaats veilig. Technisch directeur Martin van Geel bedankte Koeman, die daarna zelf even het woord nam.

Hij bedankte de spelersgroep, de staf en het publiek voor drie fantastische seizoenen. “Het was een feest iedere twee weken in de Kuip, bedankt voor de onvoorwaardelijke steun voor deze fantastische club,” waren de woorden van Koeman, die ook zei eeuwig Feyenoorder te blijven. Tijdens het afscheid van Koeman hadden enkele spelers, die een erehaag vormden, moeite om de tranen te bedwingen. Zo was Jordy Clasie zichtbaar geemotioneerd.

Eenmaal van het veld gaf Koeman nog maar eens aan te hebben genoten. “Toen de wedstrijd gespeeld was heb ik kunnen genieten van wat er om je heen speelt. Er valt veel van mij af, want na de duels met FC Twente en Ajax moesten we alles bij elkaar schrapen. Ik ben blij dat we er met z’n allen in zijn geslaagd om de focus terug te krijgen en zeven overwinningen op rij te boeken. Dat is een groot compliment.”

“Het was wel moeilijk op het veld, dit was een fantastisch afscheid van het Legioen. Zij zijn altijd achter de ploeg blijven staan. Dit blijft altijd bij je, je beseft wat je gaat verliezen,” vervolgt Koeman, die één man miste in het stadion. “Mijn vader, als er één voetbalman bij had moeten zijn was hij dat. Dit was heel speciaal voor hem geweest.” Koeman’s vader overleed in december van het vorige jaar.
Onder leiding van Koeman werd Feyenoord twee keer tweede en eindigde het vorig seizoen op doelsaldo als derde. Volgens de Zaandammer heeft de club het maximale gepresteerd in die jaren. Fred Rutten volgt Koeman, die zaterdag echt afscheid neemt bij AZ uit, op in Rotterdam

Bron: Rijnmond.nl

20140427-173551.jpg

You must be logged in to post a comment Login