Nieuws

Koeman: ‘Meeste interesse komt uit Engeland’

on

Ronald Koeman heeft deze week afscheid genomen van Feyenoord. Na drie succesvolle seizoenen wordt de Zaandammer na de zomerstop opgevolgd door Fred Rutten. Waar de toekomst van Koeman ligt is nog niet bekend, al lijkt een Engelse club de meest logische optie.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd op eigen veld tegen SC Cambuur enkele weken geleden werd Koeman op indrukwekkende wijze uitgezwaaid door het Feyenoord-publiek. Een prachtig moment voor de oefenmeester. “Ik had toen ik hier kwam niet durven dromen dat ik op die manier zou worden uitgezwaaid. Uniek. Deze club is uniek, het Legioen is uniek. Ik heb niet eens een prijs gewonnen, als je dat ook nog eens doet als trainer … hopelijk met de volgende trainer.”

“Er is veel gebeurd,” vervolgt Koeman. “Feyenoord kwam van een tiende plaats in de competitie. Nu hebben mensen en club hun trots weer terug en gaat het financieel beter. Daar ben ik onderdeel van geweest. Men komt weer naar de Kuip om een mooie middag tegemoet te gaan. Feyenoord is thuis bijna weer onverslaanbaar. Dat maakt de club en het publiek sterker.”

Koeman gaat de club missen. “En dan met name de staf, vooral de technische staf waarmee ik drie jaar lang heb samengewerkt en op één kantoor heb gezeten. Met hun heb ik veel mooie momenten gehad. We kenden elkaar natuurlijk al, met Patrick (Lodewijks, red), Giovanni (Van Bronckhorst, red) en Jean-Paul (Van Gastel, red) heb ik gevoetbald. Toen had ik al een goede band met ze, die is alleen maar sterker geworden. Je moet je veilig voelen als hoofdtrainer met de staf die er is. Dat gevoel was goed.”

Feyenoord behoort weer tot de top van Nederland. Koeman geeft eerlijk toe dat het ook wel heeft meegezeten in zijn periode in de Kuip. “Ik ben ook afhankelijk geweest van spelers als John Guidetti en Graziano Pellè, dat is duidelijk. Ik weet nog dat ik een dvd had gezien van Guidetti van Zweden – Nederland onder de 21 jaar. Ik was niet overtuigd, maar we konden niemand anders halen. Ik zei ‘laat maar komen’, we gaan met hem aan het werk. En dat dat eindigde in de Guidetti die wij hebben gezien, ja, dat heb ik niet durven dromen. Hetzelfde met Pellè, ik had niet verwacht dat hij 50 doelpunten zou maken, dat moet meezitten.”

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Koeman ligt. Wel verwacht hij snel duidelijkheid. “Er is de laatste weken wel regelmatig gebeld, maar nog niets concreet. Dat goed de komende weken wel gebeuren. De prijzen worden nu pas verdeeld in de grote competities,” vervolgt Koeman. “Engeland kan een logische stap zijn, daar komt ook de meeste interesse vandaan. Iedere club in Engeland heeft naam, een groot verleden en financiele mogelijkheden. Ik wacht af, als er niets bij zit wat in interessant vind, wordt mijn vakantie nog wat langer.”

Bron: Rijnmond.nl

20140511-154405.jpg

You must be logged in to post a comment Login