Nieuws

Koeman krijgt rare vragen van Russische journalisten

on

Door de Nederlandse en Russische pers werd Ronald Koeman vanmiddag aan de tand gevoeld over het duel van morgen tussen Kuban Krasnodar en Feyenoord. Zelden zal de trainer zulke gekke vragen hebben moeten beantwoorden als op de persconferentie in Rusland. ‘Jullie hebben het voetbal toch uitgevonden in Nederland? Heb je dan ook een speler in je selectie die van 44 meter kan scoren?’, vroeg een Russische journaliste. ‘Nee, die hebben we helaas niet’, antwoorde de coach van Feyenoord droogjes.

Een andere reporter beweerde dat het kan spoken in het stadion van de Russische subtopper. ‘Hoe denk je om te gaan met maar liefst 32.000 fanatieke fans?’. Koeman toonde zich weinig onder de indruk: ‘Geef maar door dat er bij ons volgende week 50.000 zitten. Bij ons komen er ook mensen naar het voetbal kijken’, antwoorde de oefenmeester met een knipoog.

Compact spelen en weinig ruimte weggeven. Op die manier hoopt trainer Ronald Koeman donderdag met Feyenoord de uitwedstrijd tegen Kuban Krasnodar in de play-offs voor de Europa League goed door te komen. ‘Wat dat betreft, hebben we afgelopen zondag tegen Ajax al een stap gemaakt’, liet de oud-international woensdag in het stadion van de Russische club weten.

De historisch slechte competitiestart van Feyenoord, met 0 punten uit de eerste drie duels, brengt Koeman vooralsnog niet van zijn stuk. ‘We gaan deze wedstrijd met vertrouwen in. Voor iedereen bij de club is het belangrijk dat we de poulefase bereiken. Maar Koeban is een moeilijk te bespelen tegenstander. Hopelijk wordt het vertrouwen bevestigd met een goed resultaat.’

Kuban debuteert dit seizoen op Europees niveau. In de derde voorronde van de Europa League won de nummer 5 van de Russische competitie (vorig seizoen) twee keer van het Schotse Motherwell (1-0 en 2-0).

Bron: ad.nl

20130821-182158.jpg

You must be logged in to post a comment Login