Nieuws

Koeman: “Kom iedere dag dingen tegen die niet kunnen”

on

Ronald Koeman vindt het pure noodzaak dat Feyenoord stadion De Kuip inruilt voor een modernere thuishaven. De titelkandidaat presenteerde onlangs de plannen voor een gloednieuw onderkomen, dat 313 miljoen euro kost en waarin 63.000 toeschouwers gehuisvest kunnen worden. Na de sportieve opleving van de afgelopen jaren zijn stappen in de organisatie ook nodig, stelt Koeman.

Na enkele teleurstellende seizoenen lijkt Feyenoord definitief terug aan de top: de vicekampioen strijdt met een talentvolle selectie voor het tweede jaar op rij mee om het kampioenschap. Een structurele plek bij de top drie komt echter in het geding als Feyenoord in De Kuip blijft, vindt Koeman. De oefenmeester acht de inkomsten nodig om mee te blijven doen in de bovenste regionen. Feyenoord stuit op felle tegenstand van de supporters, maar Koeman hoopt van harte dat de aanhang uiteindelijk overstag gaat.

“Deze club moet echt naar een groter en moderner stadion”, geeft de oefenmeester aan in De Telegraaf. “Uit deze Kuip haalt de club, in vergelijking met andere topclubs, veel te weinig inkomsten. Hier zitten we aan het plafond. En elke dag dat ik hier loop, kom ik dingen tegen die eigenlijk niet meer kunnen bij zo’n grote club. Voetbaltechnisch hebben we met deze spelers stappen gemaakt, maar de organisatie moet die stappen ook maken. De supporters moeten beseffen dat het noodzakelijk is om te verhuizen.”

Bron: soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login