Nieuws

Koeman kiest voor andere manier van voetballen

on

Na de strategie die volledig was afgestemd op spits Graziano Pelle, werkt Feyenoord nu ook aan een plan B. Tijdens de oefenstages in het trainingskamp in Ermelo kiest trainer Ronald Koeman voor een andere manier van voetballen: meer verzorgd én gevarieerder.

Dat leverde dinsdagavond tien treffers op tegen de amateurclub Horst en een nieuwe schutter: Mitchell te Vrede. Koeman wil af van de meest simpele oplossing, de lange bal van achteruit op Pellè, die op de Veluwe ‘slechts’ eenmaal scoorde. ‘Want dat kunnen we al. En het is makkelijk te verdedigen. Daarom willen we het vanaf nu anders doen, meer voetbal van achteruit. Die kwaliteiten hebben we, met twee snelle en aanvallende backs.’

‘Zo’n week in Ermelo is goed om daaraan te werken. We trainen iedere dag en oefenen tegen amateurclubs. Daarbij hebben we de tijd om met spelers te praten, ook individueel. We laten ze beelden zien van vorig seizoen, leggen uit wat fout ging, wat goed ging en hoe we het willen hebben.’

Koeman werkt in Ermelo voor het eerst met een complete spelersgroep, nu ook Jordy Clasie, Stefan de Vrij, Tonny Vilhena en Bruno Martins Indi zijn aangesloten. De internationals van Jong Oranje beperken zich in eerste instantie tot trainen, pas zaterdag tegen ASWH maken ze hun rentree.

Koeman: ‘Ze staan er fysiek prima op, maar ik doe rustig aan met ze. Eerst trainen, opbouwen en aan het einde van zo’n week zijn ze klaar voor een wedstrijd’. Koeman gaat verder snel in gesprek met Bruno Martins Indi. ‘Daar is het een goed moment voor. Bruno heeft laten weten open te staan voor een transfer. Die ambitie mag hij hebben, maar wij moeten ook verder. Ik ben benieuwd naar zijn situatie.’ (Martijn Krabbendam)

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login