Nieuws

Koeman is blij met Achahbar achter de hand

on

Ruben Schaken hoopt stiekem nog op deelname aan de Klassieker, maar door zijn blessureleed is de kans groot dat Anass Achahbar in Amsterdam als rechtsbuiten gaat acteren. De negentienjarige aanvaller verheugt zich er op.

Achahbar speelde zaterdag tegen Club Brugge ook al op de rechterflank en dat deed hij met verve. “Het is voor mij een mooie week geworden in Spanje”, zegt hij in De Telegraaf. “Voor de winter heb ik best even in een dal gezeten. Ik ben jong, voor mijn ontwikkeling is het belangrijk om veel te spelen.”

“Als dat nog niet voldoende in het eerste elftal kan, moet je overwegen of het beter is in Jong Feyenoord te voetballen of bij een andere Eredivisie-club. Dat laatste is het beste, maar dan moet er wel uitzicht op een vaste plek zijn. Ik verlaat Feyenoord niet om op huurbasis bij een andere club op de bank te zitten”, maakt hij duidelijk.
Achahbar blijft realistisch naar zijn situatie kijken. “Ruben Schaken kon hier, in Marbella, nog niet spelen. Maar hij komt er als een speer weer aan. Toch heb ik het gevoel dat het niet nodig is dat ik verhuurd word.”

Trainer Ronald Koeman lijkt het daarmee eens te zijn, hoewel hij de jongeling nog tekort vindt komen voor de spitspositie. “Als rechtsbuiten kan hij een goed alternatief zijn. Toch is het goed om Anass achter de hand te hebben in wedstrijden waarin we iets moeten forceren. Hij is een totaal ander type spits dan Pellè en kan er ook nog bij worden gezet als we moeten scoren”, aldus de coach.

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login