Nieuws

Koeman: “Ik heb mezelf afgevraagd of ik wel in dit wereldje wilde doorgaan”

on

Na zijn ontslag bij AZ in december 2009 zat Ronald Koeman werkloos thuis, totdat Feyenoord hem in juli 2011 aanstelde als eindverantwoordelijke. Het is tot dusver een succesvol huwelijk, maar na zijn vertrek bij AZ speelde Koeman met de gedachte om zijn trainersloopbaan te beëindigen. Dat onthulde de geboren Zaandammer in gesprek met het televisieprogramma Derksen & ….

“Dat ontslag bij AZ was natuurlijk heel pijnlijk”, gaf Koeman te kennen. “Ik heb mezelf toen afgevraagd of ik wel in dit wereldje door wilde gaan. Hoewel je er eigenlijk boven moet staan, de kritieken en het hele trainersbestaan raakt ook je kinderen, je vrouw, je ouders, familie en vrienden. Uiteindelijk heb ik toen weer kriebels gekregen bij het kijken naar voetballen en wilde ik weer ergens instappen. Bovendien wilde ik mijn trainersloopbaan zo niet beëindigen. Dat moet op een positieve manier en dat is een ontslag niet.”

Koeman kreeg wegens de teleurstellende sportieve prestaties zijn congé in Alkmaar, maar zette zichzelf weer op de kaart bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen loodste de 49-jarige hoofdtrainer de Stadionclub naar een tweede positie en deelname aan de voorrondes van de Champions League. Ook deze voetbaljaargang gooien de Rotterdammers hoge ogen, alhoewel de concurrentie zwaarder is. Door de 3-2 nederlaag bij PEC Zwolle op zondag liet Feyenoord, momenteel vierde, na om in te lopen op lijstaanvoerder PSV.

Bron: Derksen & …
Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login