Nieuws

Koeman: ‘Ik geloof in hem en in zijn kwaliteiten’

on

Ronald Koeman hoopt nog voor het sluiten van de transfermarkt Tonny Vilhena naar Southampton te halen. Dat vertelde de manager van de Engelse club vanmiddag op zijn persconferentie. Vilhena staat momenteel op een zijspoor bij Feyenoord. De 20-jarige middenvelder komt onder trainer Fred Rutten weinig aan spelen toe.

Vilhena brak door in De Kuip toen Koeman daar nog werkte. Door de komst van Karim El Ahmadi en Jens Toornstra is de jeugdinternational dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt. Koeman wil Vilhena graag verlossen uit diens uitzichtloze situatie, maar dan moet Jack Cork wel eerst vertrekken bij Southampton. De Engelse middenvelder onderhandelt met Swansea City over een contract.

,,Als Jack weggaat, willen we een andere middenvelder aantrekken. Zo niet, dan blijft het rustig,” zei Koeman. ,,Vilhena is niet blij bij Feyenoord, hij wil meer spelen en graag van club veranderen. Ik geloof in hem en in zijn kwaliteiten. Hij is nog jong en het past in de filosofie van deze club om met jonge spelers te werken.”

Naast Vilhena staat ook Filip Djuricic op het verlanglijstje van Koeman. De Servische middenvelder, die eerder furore maakte bij sc Heerenveen, wordt momenteel door Benfica uitgeleend aan FSV Mainz. ,,Djuricic is een jonge en goede speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. De kans is groot dat we één van hen halen en misschien wel allebei.”

Southampton, de nummer drie van de Premier League, speelt zondag tegen Swansea City. Koeman heeft Maya Yoshida en Sadio Mané terug na hun deelnames aan respectievelijk de Azië en Afrika Cup.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login