Feyenoordinbeeld

Koeman: ‘Ik denk dat het nu moet gebeuren voor Feyenoord als ze echt voor het kampioenschap willen gaan’

on

“Ik denk dat het nu moet gebeuren voor Feyenoord als ze echt voor het kampioenschap willen gaan.” Everton-trainer Ronald Koeman is duidelijk over de titelaspiraties van de Rotterdammers, die zondag concurrent PSV treffen.

.

“Als je het van een afstand bekijkt, denk ik dat ze het elftal hebben om lang mee te strijden. De jongere spelers zijn volwassener geworden, dat geldt ook voor de coach”, vindt Koeman, die tussen 2011 en 2014 hoofdtrainer was van Feyenoord.

.
De oud-international deelde in 2006 en 2007 ook als coach de lakens uit bij PSV. Koeman vindt de ploeg van coach Phillip Cocu “iets minder dan vorig jaar” is. “Maar PSV heeft wel de beste selectie…”

.

Het feit dat PSV in zijn speelwijze ‘internationaal durft te denken’, heeft volgens Koeman een belangrijke reden: het ligt aan het type spelers dat zij aantrekken en andere clubs niet.

.

Feyenoord treft PSV zondag in Eindhoven. Koeman bewaart goede herinneringen aan zijn laatste bezoek aan het Philips Stadion als Feyenoord-coach, op 13 april 2014. Een tactische variant was toen mede bepalend voor de 2-0 zege van de Rotterdammers. Koeman zelfverzekerd: “vijf verdedigers”.

.

Het duel tussen PSV en Feyenoord is vanmiddag rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1 bij NOS de Langs en via het liveblog op NOS.nl. Een samenvatting ziet u vanaf 19.00 uur in NOS Studio Sport op NPO 1.

.

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login