Nieuws

Koeman: “Ik adviseer ze zeker tot na het WK in Brazilië hier te blijven”

on

Ronald Koeman beseft dat hij zich gelukkig mag prijzen. De kern van Feyenoord ligt voor langere tijd vast, waardoor de oefenmeester de tijd krijgt om aan zijn team te bouwen. Nadat talenten Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena onlangs hun toekomst tot medio 2016 verbonden aan de Rotterdamse club, ondertekende Graziano Pellè zaterdag een contract dat één jaar langer doorloopt.

Volgens Koeman geeft het een bepaalde rust dat de meeste spelers langdurig vastliggen. “Als er uiteindelijk een club komt, moeten ze over de brug komen”, zegt de trainer van de huidige nummer vier. “Dan ben je als Nederlandse club nog wel machteloos, zeker als een speler zelf ook stappen wil maken. Maar als ik naar deze spelers kijk en de jongeren die zich ontwikkelen, die zijn nog niet toe aan het buitenland. Ik adviseer ze zeker tot na het WK in Brazilië hier te blijven.”

Als Feyenoord in staat is om de groep bij elkaar te houden, kan dat volgens Koeman leiden tot positieve resultaten. “Maar het is vaak gebeurd dat dat om de een of andere reden niet mogelijk is”, geeft de Zaandammer te kennen aan RTV Rijnmond. “In Nederland is er constant verloop in de selectie. Dat is niet makkelijk.” Feyenoord hoopt Kelvin Leerdam, Guyon Fernandez en Kamohelo Mokotjo in de winter definitief kwijt te raken, terwijl Anass Achahbar elders ervaring mag opdoen.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login