Nieuws

Koeman hoopt op hoger rendement Feyenoord

on

Met twee kersverse internationals (Jordy Clasie en Daryl Janmaat) en twee nieuwe aanvalskrachten (Graziano Pellè en Wesley Verhoek) in de gelederen had het er alle schijn van dat Feyenoord met een positief gevoel kon toewerken naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Het goede nieuws werd vrijdag alleen overschaduwd door de blessure die Erwin Mulder heeft opgelopen. De doelman is enkele maanden uitgeschakeld in verband met een breukje in zijn voet. ‘Dat is een forse domper’, vertelde trainer Ronald Koeman vrijdag tijdens de persconferentie in De Kuip.

Door de afwezigheid van Mulder, krijgt Kostas Lamprou zaterdag de kans om zijn competitiedebuut te maken voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De doelman kwam al twee keer in het bekertoernooi in actie in Feyenoord één, maar tot een duel in de eredivisie kwam het tot dusver niet voor hem. Koeman liet weten veel vertrouwen te hebben in de Griekse keeper. ‘Dit is een goede gelegenheid om hem op langere termijn aan het werk te zien op het hoogste niveau.’

Naast Lamprou kunnen er zaterdag nog twee spelers debuteren voor Feyenoord. De aanwinsten Graziano Pellè en Wesley Verhoek, die inmiddels al twee weken volledig meetrainen, kunnen hun eerste wedstrijd in het rood-witte shirt spelen, waarbij in ieder geval Pellè lijkt te kunnen rekenen op een basisplaats. Koeman is blij met de twee versterkingen. ‘Ze zijn allebei welkome aanvullingen voor deze selectie in aanvallend opzicht’, zei de trainer. ‘Graziano en Wesley beschikken over kwaliteiten die we nog niet hadden in deze selectie.’

Koeman hoopt dat met de komst van Pellè en Verhoek het rendement van Feyenoord ten opzichte van de voorgaande wedstrijden omhoog zal gaan. ‘Dat ligt niet alleen aan de aanvallers, maar aan het hele elftal’, vertelde Koeman. ‘Tegenstanders zullen zich steeds meer gaan instellen op ons en weinig ruimte weggeven. Dat betekent dat er van ons een ander type spel gevraagd wordt.’

Naast Mulder kan Koeman zaterdag ook geen beroep doen op Harmeet Singh. De middenvelder heeft een week vrijaf gekregen van de trainer. ‘Hij maakte na de twee wedstrijden die hij heeft gespeeld met Jong Noorwegen een vermoeide indruk’, constateerde Koeman. ‘Harmeet wilde graag bij de groep blijven, maar erkende ook dat hij dit nodig had. Ik vond dit na de interlands die hij heeft gespeeld een goed moment om hem even wat rust te geven.’

DE TEGENSTANDER

Nadat in het seizoen 2010/2011 een vrijwel zeker kampioenschap en daarmee promotie naar de eredivisie uit handen werd gegeven, slaagde FC Zwolle er een seizoen later wel in om zich tot winnaar van de Jupiler League te kronen. Daarmee kon de club zich afgelopen zomer gaan opmaken voor een rentree op het hoogste niveau. Daarbij werd ook de clubnaam in ere hersteld. Sinds 1 juli 2012 gaat de club weer door het leven als PEC Zwolle, de naam die sinds de oprichting tot 1990 al werd gedragen.

De terugkeer in de eredivisie verloopt tot dusver moeizaam, aangezien de ploeg van trainer Ard Langeler pas twee punten pakte uit vier duels. Opvallend detail is dat die punten werden gepakt in de uitduels met Roda JC en FC Utrecht, waardoor PEC Zwolle dit seizoen nog ongeslagen is op vreemde bodem.

In eigen huis brengt PEC Zwolle het er tot dusver een stuk minder goed vanaf. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd nog ongelukkig met 0-1 verloren van Vitesse, maar het afgelopen duel met N.E.C. ging de ploeg kansloos met 0-4 onderuit, waarbij zowel keeper Leon ter Wielen als verdediger Joey van den Berg een rode kaart kreeg. Beide spelers zijn hierdoor geschorst voor de wedstrijd van zaterdag.

De goede resultaten in uitwedstrijden bieden PEC Zwolle hoop voor het bezoek aan De Kuip van zaterdagavond. Aan de andere kant bewaart Zwolle slechte herinneringen aan het stadion van Feyenoord. Het laatste optreden van de Zwollenaren in De Kuip in competitieverband mondde namelijk uit in een 7-1 nederlaag, waarmee Feyenoord het degradatielot van FC Zwolle bezegelde.

Feyenoord – PEC Zwolle
Zaterdag 15 september om 20.45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Wiedemeijer

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Martins Indi, Mathijsen, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie; Schaken, Pellè en Cissé (Verhoek).
PEC Zwolle: Wintjens; Van Polen, Lachman, Broerse, Van Hintum; Narsingh, Achenteh, Pluim, Gravenbeek; Saymak en Benson.

STATISTIEKEN

THUIS
28/02/2008 Feyenoord – FC Zwolle 2-1 (KNVB beker)
16/05/2004 Feyenoord – FC Zwolle 7-1
10/11/2002 Feyenoord – FC Zwolle 2-0
07/05/1989 Feyenoord – PEC Zwolle 1-1
19/08/1987 Feyenoord – PEC Zwolle 0-1

UIT
28/09/2003 FC Zwolle – Feyenoord 0-3
20/04/2003 FC Zwolle – Feyenoord 1-3
25/11/1988 PEC Zwolle – Feyenoord 2-4
15/01/1988 PEC Zwolle – Feyenoord 1-1
13/12/1986 PEC Zwolle – Feyenoord 0-0

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply