Nieuws

Koeman hoopt dat ploeg snel van angst afkomt

on

Ronald Koeman hoopt dat zijn ploeg snel afkomt van angst. De trainer van Feyenoord beseft dat zijn team momenteel bang is voor een tegendoelpunt uit standaardsituaties en is van mening dat die angst snel uit zijn ploeg moet.

“Die standaardsituaties blijven een probleem”, vertelde Koeman in gesprek met Voetbal International. “We trainen er iedere week op, hebben van alles geprobeerd, van zonedekking tot man-op-man, en toch gaat het steeds mis. Nu hebben we te maken met het fenomeen angst dat in de ploeg sluipt.”

“Dat spelers bang worden om weer een doelpunt tegen te krijgen uit een corner of vrije trap. Nou, die angst moet eruit”, vervolgde Koeman zijn verhaal over de standaardsituaties. “Het gaat er gewoon om dat jij als speler je duel wint.”

Koeman besefte wel waar het fout ging. “Afgelopen maandag hebben we de beelden van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-2 verlies, red.) teruggezien. Dan valt op dat wij gewoon niet dicht genoeg staan op degene die we moeten verdedigen. Oke, Erwin Mulder gaat niet vrijuit, maar dan nog moet je scherp zijn op je directe tegenstander. Zo simpel is het”, sloot de oefenmeester zijn relaas af.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login