Nieuws

Koeman: ‘Hoe Mathijsen reageerde op zijn wissel? Geen idee’

on

Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen werd zondag in het duel met FC Utrecht (1-0 winst) in de rust gewisseld en dat deed trainer Ronald Koeman met een reden. De 33-jarige Mathijsen had in de eerste helft al geel gekregen na een overtreding op Steve De Ridder. Koeman wilde geen risico lopen en besloot Miquel Nelom in te brengen en Bruno Martins Indi door te schuiven van de linksbackplek naar een plek centraal achterin.

“Ik wilde absoluut geen risico lopen met Joris. FC Utrecht speelde met twee spitsen en dan kun je soms een-tegen-een komen te staan. Ik wilde niet met 10 man verder moeten spelen. Hoe Joris reageerde op zijn wissel? Geen idee. Ik ga maandag nog wel even met hem praten”, vertelde Koeman tegen het Algemeen Dagblad.

De verdediging na rust stond zoals Nederland-bondscoach Louis van Gaal het graag ziet. Daryl Janmaat speelde als gewoonlijk als rechtsback en het centrum van de verdediging bestond uit Martins Indi en Stefan de Vrij. Koeman wilde op dit onderwerp echter niet al te diep ingaan.

“Na de interlands van Oranje begin deze maand heb ik gekozen voor een vaste verdediging voor de komende duels”, aldus Koeman, die daarmee doelde op een verdediging met Mathijsen. “Als er redenen zijn om alsnog te wisselen, zal ik dat doen. Maar deze wedstrijd verandert daar verder niets aan.”

Bron: Soccernews.nl

20130922-183525.jpg

You must be logged in to post a comment Login