Nieuws

Koeman: ‘Hij heeft de stap naar Feyenoord blijkbaar niet goed ingeschat’

on

Toen de spelersgroep van Feyenoord in de zomer van 2011 trainer Mario Been wegstemde, verscheen Ronald Koeman ten tonele als zijn opvolger. Met Koeman aan het roer werd Feyenoord vervolgens tweede, derde en opnieuw tweede in de Eredivisie. In zijn derde seizoen gaf Koeman al tijdig aan dat er geen vierde jaar meer bij zou komen en hij hield woord: in de zomer stopte hij. Ter vervanging kwam Fred Rutten.

Diens relatie met de club is goed, maar toch stoppen beide partijen er straks weer mee. Rutten legde uit dat zijn visie te veel verschilt met de visie van Feyenoord. Het komt er in de praktijk mede op neer dat Rutten het jammer vond, dat de club niet wilde ‘voorinvesteren’ om de selectie nog sterker te maken richting het nieuwe seizoen. Feyenoord wenste geen onnodige risico’s te nemen en dus ontstond een impasse.

Koeman schaart zich achter Feyenoord, in zijn column voor De Telegraaf. Hij zegt dat de club moet zien te voorkomen, dat het dezelfde kant opgaat als competitiegenoot FC Twente. Ter illustratie neemt hij de transfer van Leroy Fer als voorbeeld, van Rotterdam naar Enschede in de zomer van 2013. “Hij verhuisde, omdat daar gouden bergen werden beloofd. Daarom begrijp ik het standpunt van Feyenoord nu goed ten opzichte van Fred Rutten. Die stelt dat kapitaal op het veld moet staan.”

“Maar Feyenoord komt uit een situatie van 38 miljoen euro schuld en heeft eindelijk een positief saldo”, rekent Koeman nog eens voor. Hij zegt dat je als hoofdtrainer dan eigenlijk niets kunt eisen. Daarin heeft Rutten zich vergist, vermoedt Koeman. “Hij heeft de stap naar Feyenoord blijkbaar niet goed ingeschat. De club is koersvast en dat doet de leiding goed.”

Bron: voetbalzone.nlYou must be logged in to post a comment Login