Nieuws

Koeman herhaalt regels bij Feyenoord: ‘Alles moet in overleg met de club’

on

Ronald Koeman heeft voor de zekerheid nog maar eens de regels van Feyenoord duidelijk gemaakt. Onlangs is er rumoer ontstaan vanwege het feit dat Stefan de Vrij een privétrainer in de arm had genomen. De centrale verdediger had dat niet laten weten aan zijn trainer en de club.

“Ik zal het een keer helder stellen. Alles moet in overleg met de club”, legt Koeman uit aan De Telegraaf. “Als spelers op zondag negentig minuten in actie komen, hebben wij op maandagochtend een hersteltraining en krijgen de spelers op dinsdag vrij. Dat doe je omdat rust na een zware prestatie ook training is.”

“Dat bepaal ik niet, maar dat wordt voorgeschreven door de capabele mensen op het gebied van inspanningsfysiologie bij de club. Dan kan het niet zo zijn dat Stefan op maandagmiddag krachttraining en voetenwerk gaat doen. Wil je dat toch, dan moet daar overleg over zijn. Wij moeten weten wat onze spelers doen en hoe zwaar we ze de volgende training weer kunnen belasten. Een vrij normale zaak.”

Technisch directeur Martin van Geel zal op korte termijn de regels nog eens duidelijk maken aan de spelersgroep. Koeman voegt er wel aan toe: “Iedere jonge speler mag fouten maken. Echt, dat mag. Je wordt een keer gecorrigeerd en leert ervan.”

Bron: Soccernews.nl

20131005-121913.jpg

You must be logged in to post a comment Login