Nieuws

Koeman: ‘Guidetti was pas 19 jaar, maar stond daar wel in de tunnel’

on

Ronald Koeman kijkt tevreden terug op zijn drie jaar in dienst van Feyenoord. De vertrekkende coach had zelf ook nooit gedacht dat hij de Rotterdamse club zo goed zou laten presteren dat hij als dank zelfs een staande ovatie van de supporters in De Kuip zou krijgen.

“Ik denk dat we er vooral in zijn geslaagd een stukje winnaarsmentaliteit bij te brengen in de spelersgroep”, vertelt Koeman aan FOX Sports. Daarin vervulden John Guidetti en Graziano Pellè een belangrijke rol. Beide aanvallers werden belangrijk gemaakt door Koeman. “En of je dan 18 of 28 jaar bent, maakt niet uit. Als de trainer jou opstelt, moet je de club vertegenwoordigen.”

Koeman vond zijn spelers in het beginsel veel te lief. Guidetti gaf Feyenoord weer kapsones. “Ondanks dat hij pas negentien jaar was, stond hij daar wel in de tunnel. Hij gaf het elftal wel kleur. Zo bespeelde hij het publiek en zo bespeelde hij de tegenstander. Dat vond ik wel een pure aanwinst, buiten zijn doelpunten om. Dat onderdeel had dat elftal wel nodig.”

Bron: voetbalzone.nl

20140511-130932.jpg

You must be logged in to post a comment Login