Nieuws

Koeman: ‘Gio is er aan toe’

on

Donderdagavond keert Ronald Koeman terug in de Kuip, als Southampton oefent tegen Feyenoord. Bij zijn voormalige werkgever was Giovanni van Bronckhorst assistent van Koeman. Inmiddels is Van Bronkchorst hoofdtrainer en Koeman heeft alle vertrouwen in hem: “Gio is er aan toe”, laat Koeman weten tegenover RTV Rijnmond.
Op de persconferentie in De Lutte is Koeman lovend over zijn voormalige assistent. “Het is het juiste moment voor hem. Hij heeft de afgelopen jaren met verschillende trainers gewerkt. Hij heeft goed gekeken en natuurlijk zelf een carrière op hoog niveau gehad. Ik hoop dat het goed gaat, want dan vergaat het de club ook goed.”
“Natuurlijk is het als assistent anders werken dan als hoofdtrainer”, licht Koeman toe. Zelf werkte Koeman als assitent onder Guus Hiddink bij Oranje en later onder Louis van Gaal bij Barcelona. “Je rol als assistent is totaal anders. Dat is soms wel eens lastig als de assistent hoofdtrainer wordt. Maar Gio is zo’n grote persoonlijkheid dat dat geen probleem is. Hij is rustig, maar denkt goed na over voetbal. Hij weet hoe hij het wil.”
Koeman geeft toe dat hij graag met Southampton wilde oefenen tegen Feyenoord. In de voorbereiding had hij al contact met Martin van Geel en met de huidige technische staf. Donderdagavond keert hij dus voor het eerst terug in de Kuip, waar hij drie jaar als hoofdtrainer werkte. “In allerlei opzichten kijken we er naar uit. Het is sowieso een goede wedstrijd voor ons. In een uitverkocht stadion. En het is altijd fantastisch om te spelen in de Kuip. Helemaal als er bij de tegenstander een aantal oud-Feyenoorders mee doen.”
Overigens is het onzeker of Jordy Clasie mee doet met Southampton. Zijn vriendin kan elk moment bevallen. Koeman heeft wel al laten weten dat Graziano Pellè sowieso zal spelen. De verwachting is dat hij niet meer spelers van Feyenoord in de toekomst zal halen. “Wij hebben heel veel talenten van Nederlandse clubs op ons lijstje staan. Maar op dit moment zijn we klaar met spelers van Feyenoord. We hebben ze genoeg geholpen nu, denk ik.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login