Nieuws

Koeman geen idee hoe dit kon gebeuren

on

Hoe dat nou allemaal kon gebeuren in de aanloop naar de 2-0, wilde een verslaggever weten; al dat gestuntel en gehannes achterin. Ronald Koeman glimlachte kort, als een Groninger met kiespijn, en besloot daarna op zijn lip te bijten. ‘Ik heb ook geen idee’, zei de Feyenoord-trainer en liet het daar maar even bij.

Ajax-Feyenoord was veertig minuten oud, toen Bruno Martins Indi de bal eerst slordig aanspeelde op het zwakke rechterbeen van Joris Mathijsen. De routinier had veel te veel tijd nodig om de bal goed te leggen, om deze vervolgens knullig in de voeten van Viktor Fischer te spelen. Weg was de Deen, op weg naar de beslissing: 2-0.

Een pijnlijke blunder voor Mathijsen, de voetballer die kort voor de winterstop eindelijk zijn draai leek te vinden bij Feyenoord, maar in Amsterdam opnieuw grote moeite had zich staande te houden. De bezoekers hadden zich voorgenomen vroeg druk te zetten op Ajax, met verdedigend veel ruimte in de eigen rug. Mathijsen voelde zich zichtbaar ongemakkelijk in die speelstijl, veelal opgejaagd door de snelle Amsterdamse aanvallers. ‘Dit mag mij gewoon niet gebeuren’, zei Mathijsen, schuldbewust over zijn fout bij de tweede Ajax-goal. ‘Zij straften al onze fouten af. Op een gegeven moment hoop je dat het 3-0 blijft.’

Bron: AD.nl

You must be logged in to post a comment Login