Nieuws

Koeman geen bondscoach, opties liggen open

on

Rondom de loting van het WK in Brazilië lieten de KNVB-officials her en der doorschemeren dat de opvolger van Louis van Gaal al is benaderd. Koeman kreeg geen telefoon uit Zeist en maakte zelf de rekensom dat één plus één in de voetballerij altijd twee is, zeker nu de beoogde opvolger van Van Gaal, Guus Hiddink, op zijn beurt informeel bezig is met de invulling van zijn staf.

Hiddink wordt dus bondscoach. Voor Koeman een flinke tegenvaller. Lange tijd hield hij er rekening mee dat hij de opvolger zou worden van Louis van Gaal. Koeman kennende komt hij binnenkort zelf wel met een statement dat hij het ambt van bondscoach niet langer ziet zitten. Koeman houdt de regie het liefst in eigen hand en zal, gepokt en gemazzeld als hij is, zijn verlies wel nemen. Al heel zijn leven is hij gewend te winnen, maar tegen de invloedrijke lobby van de sluwe Hiddink en de fantasieloze opstelling van de KNVB was zelfs Koeman kansloos.

Dan maar geen bondscoach. Alleen: wat dan wel? Feyenoord wil binnenkort met Koeman om de tafel voor een gesprek over zijn contract dat komende zomer afloopt. Nu het erop lijkt dat hij geen bondscoach wordt zal de trainer de aanbiedingen die gaan komen willen afwachten. Als Koeman erin slaagt zijn huidige ploeg op titelkoers te houden, zullen grote buitenlandse clubs zich ongetwijfeld gaan melden. Dat is misschien wel meer waard dan het bondscoachschap van Oranje. Die droom is daarmee ook niet vervlogen, hij wordt alleen even uitgesteld.

Bron: Feyenoordnet.nl

20131212-175930.jpg

You must be logged in to post a comment Login