Nieuws

Koeman: “Feyenoord telt weer mee”

on

In het spoor van landskampioen Ajax heeft ook Feyenoord een uitstekend 2012 achter de rug. De Rotterdammers behoren na een meer dan prima jaar weer tot de top van Nederland. Ronald Koeman kan tevreden zijn. “Feyenoord telt weer mee en dat willen we graag zo houden.”

Feyenoord eindigde vorig seizoen knap als nummer twee, maar zag daarna verschillende spelers vertrekken. Toch handhaafde de formatie van Koeman zich in de eerste seizoenshelft in de top, met na achttien wedstrijden een achterstand van slechts drie punten op PSV en FC Twente.

Eenvoudig was dat niet. “We verloren deze zomer een aantal bepalende spelers uit de as van het veld”, zegt Koeman. “Samen met de clubleiding zijn we aan de slag gegaan om de posities opnieuw in te vullen. Daarnaast wilden we met het oog op de Europese wedstrijden de groep groter maken. Het heeft wat tijd nodig gehad, maar ook dit seizoen hebben we laten zien dat er een heel sterk elftal staat.”

Met name het vertrek van topscorer John Guidetti leek Feyenoord pijn te gaan doen. Niets is echter minder waar, daar de club met Graziano Pellè een uitstekende vervanger in huis haalde. “De komst van Pellè is een gelukkige greep gebleken. Hij is goals gaan maken en door zijn aanwezigheid kunnen we anders voetballen”, stelt de oefenmeester.

Met Pellè is het countervoetbal van vorig jaar niet meer terug te zien. Feyenoord wil zelf het spel maken en slaagt daar ook aardig in. Koeman: “Daar zijn we vanaf het begin van het seizoen op gaan trainen en het geeft veel voldoening om dat terug te zien op het veld. Ik vind ook dat we als elftal stabieler zijn ten opzichte van vorig seizoen.”

Koeman merkt dat er weer positief over Feyenoord wordt gesproken. “Met name door het succesvolle vorige seizoen is dat veranderd. Feyenoord telt weer mee. Door de samenwerkingp met de staf, de clubleiding en de spelers heeft het afgelopen anderhalf jaar me vooral veel plezier gebracht. Daar draagt succes natuurlijk ook aan bij. Het was een fantastisch jaar voor Feyenoord.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login