Nieuws

Koeman: ‘FC Twente zal agressief voor de dag komen’

on

Waar Feyenoord zich afgelopen donderdag dankzij vier doelpunten na rust in de wedstrijd tegen Xerxes/DZB plaatste voor de achtste finales van het bekertoernooi, werd de aankomende tegenstander FC Twente verrassend uitgeschakeld in de KNVB beker. In eigen huis ging de ploeg uit Enschede met 1-2 onderuit tegen FC Den Bosch. ‘Mede door het resultaat van gisteren zal de druk bij Twente toegenomen zijn’, blikte Ronald Koeman vooruit op de wedstrijd van zondag. ‘Wij willen daar gebruik van maken.’

Koeman beseft tegelijkertijd dat juist de uitschakeling in het bekertoernooi voor extra motivatie kan zorgen bij de tegenstander van zondag. ‘Twente zal agressief voor de dag komen’, vertelde de trainer. ‘Aan de andere kant is het geen ploeg die normaal gesproken vanaf het begin volle bak speelt, maar juist wedstrijden opbouwt. Daarbij zijn met name de twee buitenspelers, Chadli en Tadic, met hun individuele kwaliteiten vaak beslissend.’

Wat zijn eigen opstelling betreft wilde Koeman vrijdag nog niet kwijt wie de vervanger wordt van Kelvin Leerdam, nu de trainer voorlopig voor een andere optie zal kiezen omdat de middenvelder zijn aflopende contract bij Feyenoord niet zal verlengen. ‘Maar het is niet zo dat ik Kelvin verbannen heb uit de selectie’, zei Koeman. ‘Als ik hem weer nodig heb, stel ik hem op. Ik geef alleen nu het vertrouwen aan een ander, waarmee ik denk dat we op termijn ons middenveld weer op orde kunnen krijgen.’

Koeman, die vrijdag op het trainingsveld een lang gesprek voerde met Leerdam, benadrukte dat hij geen problemen heeft met de jeugdinternational. ‘Kelvin heeft altijd alles gegeven voor deze club. Hij is een van de jongens met wie het voor een trainer het prettigst werken is. Ik zoek nu alleen naar wat het beste is voor het team en voor de club.’

Stefan de Vrij bleef tijdens de training van vrijdag uit voorzorg aan de kant wegens lichte klachten die hij overhield aan de bekerwedstrijd tegen Xerxes/DZB. Koeman verwacht dat de verdediger zaterdag gewoon weer aan zal sluiten op het trainingsveld en zondag inzetbaar is tegen FC Twente. Ook Lex Immers, die donderdag een forse tik te verwerken kreeg, is naar alle waarschijnlijkheid fit voor het duel in de Grolsch Veste.

DE TEGENSTANDER

FC Twente gaat na tien speelrondes aan kop in de eredivisie, maar toch is het alles behalve rustig bij de club uit Enschede. Weliswaar zijn de resultaten in de competitie prima, maar met name de afgelopen weken heeft de ploeg van Steve McClaren de nodige tegenslag te verwerken gekregen.

Meest pijnlijk was de uitschakeling in het bekertoernooi van afgelopen donderdag. Nota bene in eigen huis werd er met 1-2 verloren van eerste divisionist FC Den Bosch. FC Twente, dat niet in de sterkst mogelijke basisopstelling was begonnen, eindigde die wedstrijd met negen man door rode kaarten voor Dedryck Boyata en Luc Castaignos. Boyata, die in tegenstelling tot Castaignos met direct rood van het veld werd gestuurd, is hierdoor aanstaande zondag niet inzetbaar tegen Feyenoord.

Een week voor de uitschakeling in het bekertoernooi, leed FC Twente al een gevoelige nederlaag in de Europa League. In Spanje was Levante, dat weliswaar werd geholpen door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, met 3-0 te sterk voor het elftal van McClaren. Vijf dagen voor die Europese ontmoeting was Twente in de competitie al blijven steken op een gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade. Daar bovenop kwam een weinig overtuigende wedstrijd tegen RKC Waalwijk in de afgelopen competitieronde, die met pijn en moeite met 0-1 werd gewonnen.

Het is opvallend dat FC Twente dit seizoen met name tegen op papier sterke ploegen al verschillende keren steken heeft laat vallen. Het zal voor McClaren daarom de grote vraag zijn hoe zijn elftal aanstaande zondag voor de dag komt tegen Feyenoord. Het duel wordt voor Twente, dat bij een nederlaag de koppositie in de eredivisie kan verspelen, zodoende opnieuw een belangrijke test.

FC Twente – Feyenoord
Zondag 4 november om 14.30 uur in de Grolsch Veste
Scheidsrechter: Vink

Vermoedelijke opstellingen:
FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid; Brama, Janssen, Schilder; Tadic, Castaignos en Chadli.
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Vilhena (Vormer), Immers, Clasie; Schaken, Pellè en Verhoek (Boëtius).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login